Prima vizita a Regelui Charles al III-lea de la încoronare este în România

Sursa foto: Administrația Prezidențială a României/facebook

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a ajuns în România. În urmă cu scurt timp a fost primit cu onoruri militare de către președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Regele Charles a salutat în limba română garda de onoare de la Cotroceni.

Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de o întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanți ai societății civile și corpului diplomatic.

Vizita monarhului britanic în România are loc la mai puțin de o lună de la încoronarea sa și are un caracter privat.

Întâlnirea de astăzi cu șeful statului și cu ceilalți oficiali reprezintă un gest de curtoazie.

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii vine aproape în fiecare an în țara noastră, din 1998. Acum este pentru prima dată când vizitează România, în calitate de suveran al Marii Britanii.

Regele Charles al III-lea urmează să meargă la Viscri.

Regele Charles al III-lea a manifestat un deosebit interes pentru România. Majestatea Sa, un admirator al României şi în special al Transilvaniei, ne-a vizitat frecvent ţara, implicându-se în păstrarea patrimoniului cultural românesc, achiziţionând şi restaurând mai multe case vechi din mediul rural, salvându-le, astfel, de la distrugere. În prezent, deţine mai multe proprietăţi în ţara noastră.

Preşedinţia României i-a conferit, la 29 martie 2017, Ordinul Naţional „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „preţuire pentru activitatea în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.