Rămâne de Văzut – Premierele weekendului în cinematografe

Noi premiere se vad pe marele ecran, cinci la numar. Si incepem cu un film de actiune thriller, in care ne intalnim cu Gerard Butler, Bahador Foladi si Olivia-Mai Barrett. ”Kandahar” este regizat de Ric Roman Waugh.

Dupa ce saboteaza un reactor nuclear iranian, agentul CIA sub acoperire Tom Harris (Gerard Butler) descopera ca fotografia sa a fost raspandita in toata presa, cand un turnator dezvaluie implicarea lui in distrugerea reactorului. Insa reporterul care a primit informatiile despre Harris este arestat de Garda Revoluționara a Iranului, asa ca Harris are la dispozitie 30 de ore pentru a gasi o cale de scapare.

In cinematografe se vede si drama ”Saint Omer”, cu Guslagie Malanga, Xavier Maly, Salimata Kamate si Kayije Kagame.

La tribunalul din Saint-Omer, Laurence Coly, o tanara de origine africana, este acuzata ca si-a ucis bebelusul, abandonandu-l pe plaja in timpul mareei. La proces asista Rama, o scriitoare care vrea sa dedice o carte cazului, intr-o reinterpretare actuala a mitului Medeei. Dar, pe masura ce procesul avanseaza, cuvintele acuzatei si declarațiile martorilor zdruncina certitudinile lui Rama. Pregatindu-se, la randul sau, sa dea nastere unui copil, ea incepe sa se indoiasca de adevarul propriei sale experiente cu maternitatea.

Pentru cinefilii atrasi de genul horror – thriller, pe marele ecran vine ”The Boogeyman”, un film cu Chris Messina, Sophie Thatcher, Marin Ireland si Vivien Lyra Blair.

”The Boogeyman” spune povestea a două surori, Sadie Harper, o eleva de liceu, si sora ei mai mica, Sawyer, care nu si-au revenit încă după moartea mamei. Distrus de propria durere, tatal lor, Will, psiholog de profesie, nu le ofera nici sprijinul, nici afectiunea pe care fetele încearca sa o revendice de la el.

Cand un pacient disperat apare pe neasteptate la usa familiei, lasa sa intre in casa o entitate terifianta, care tiraniza familiile si se hranea cu cele mai mari suferinte ale lor.

În contextul unei multitudini de versiuni cinematografice recente ale celor mai cunoscute romane semnate de Stephen King, realizatorii ”The Boogeyman” îşi asumă curajul adaptării unei povestiri mai puţin cunoscute, publicată iniţial în 1973 în revista ”Cavalier” şi inclusă ulterior în colecţia de povestiri din 1978 ”The Night Shift”.

Pelicula este regizată de Rob Savage (”Host”-2020), pe un scenariu semnat de Scott Beck, Bryan Woods (”The Quiet Place”) şi de Mark Heyman (”Black Swan”).

”The Boogeyman” va fi un adevărat hit horror dacă e să-l credem pe regizorul Rob Savage, care şi-a dovedit deja afinitatea pentru acest gen cinematografic prin peliculele ”Host” (2020) şi ”Dashcam” (2021) şi care a declarat într-un interviu pentru revista SFX că pelicula va fi adaptarea după Stephen King cea mai înfricoşătoare din punct de vedere vizual din toate timpurile.

„Evident, ‘The Shining’ este cea mai terifiantă adaptare după Stephen King. Dar nu cred că a mai existat o adaptare după King atât de înfricoşătoare vizual ca acest film”, a spus regizorul, potrivit gamesradar.com.

Înainte de a ajunge în cinematografe, filmul a fost proiectat la CinemaCon 2023, pe 26 aprilie 2023, la Caesar’s Palace în Las Vegas, Nevada.

În cariera sa prolifică de aproape cinci decenii, Stephen King a publicat peste 60 de romane şi mai bine de 200 de povestiri, adaptate în peste 50 de filme sub bagheta regizorală a unora dintre cei mai talentaţi regizori.

Printre cele mai apreciate ecranizări se numără ”The Shining” (1980), regia Stanley Kubrick, cu Jack Nicholson şi Shelley Duvall în distribuţie, ”Dolores Claiborne” (1995), regia Taylor Hackford, cu Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Christopher Plummer, ”It” (2017), regia Andy Muschietti, cu Bill Skarsgard, Jaeden Martell, Finn Wolfhard, ”The Dead Zone” (1983), regia David Cronenberg, cu Christopher Walken.

Povestirea ”The Boogeyman” a mai fost ecranizata în 1982, intr-un scurtmetraj semnat de regizorul Jeff Schiro.

Avem si o premiera romaneasca in cinematografe – ”Din mintea copiilor” este o productie 2023, regizata de Camelia Popa. In aceasta comedie drama thriller ne intalnim cu Daniel Nuță, Victoria Răileanu, Liviu Cheloiu, Ana Maria Moldovan si Alma Lascu.

”Din mintea copiilor” este un film format din 7 povești cu și despre copii, distincte între ele, cu personaje diferite, dar care au o temă comună: realitatea cu care un copil se confruntă zilnic și imaginația prea bogată uneori și greu de ținut în frâu. Sapte povessti despre dragoste, dezamagire, razbunare, frica sau prietenie, pline de momente comice sau, dupa caz, presarate cu multe lacrimi, cu schimbari majore de la un moment la altul.

La cinema avem si o noua aventura din universul ”Spider-Man: Across the Spider-Verse”. In noua productie ne intalnim cu vocile actorilor  Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Issa Rae, Oscar Isaac si Jake Johnson.

Miles Morales revine pentru următorul capitol din saga Spider-Verse, castigatoare a premiului Oscar. O aventura epica in care prietenosul Om Păianjen isi va uni fortele cu Gwen Stacy si o noua echipa de Oameni Păianjeni pentru a se confrunta cu un raufacator mai puternic decat orice au intalnit vreodata.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.