VIDEO: Ediție specială de 1 iunie: Luca și Răzvan vorbesc despre fotbal, într-un dialog al generațiilor!

De Ziua Copilului, ediția specială a emisiunii #InComunitate l-a adus în fața microfonului pe Luca Voinea–Burdușel, un copil de numai 13 ani, într-un dialog al generațiilor despre sportul rege, fotbalul. Luca, invitatul lui Răzvan Ursuleanu, este un mare suporter al echipei londoneze de fotbal, Tottenham, iar decizia de a susține o echipă care nu se află în primele 3 locuri în campionatul britanic, Premier League, ne-a arătat că este un copil cu un caracter puternic, căruia îi plac provocările.

„Țin cu Tottenham de când am învățat despre fotbal și n-am vrut neapărat calea ușoară, să aleg o echipă care deja e bună, așa că am ales una care nu-i chiar cea mai slabă, dar nu e nici cea mai bună.”

Luca este un împătimit al fotbalului britanic, cunoaște fiecare echipă din Premier League și, ca orice fan al lui Tottenham, va privi echipa Arsenal  drept o eternă rivală. Nu toate echipele din campionatul britanic sunt pe placul lui, însă a învățat să o aprecieze pe Manchester United.

„A câștigat Manchester  City. Pe locul 2 este  Arsenal, care a stat 93 % din sezon pe locul unu, dar  tot a pierdut. Mă bucur că nu luat Arsenal, că sunt rivalii lui Tottenham.  Pe 3 a fost Manchester United. Când am început să mă uit la fotbal, nu prea îmi plăcea United, dar acum a început să-mi placă. Am văzut cum joacă și am înțeles că este o echipă cu multă istorie, o echipă bună. Dintre fotbaliștii lui United mi-a plăcut mult Eric Cantona.”

Ca orice suporter adevărat, Luca și-a dorit să își poată susține echipa pe stadion, ca să poată simți pusul jocului, împreună cu galeria echipei sale favorite, Tottenham. Din păcate, Tottenham a pierdut meciul în fața celor de la Newcastle. Luca a făcut radiografia meciului și a găsit soluții ca jocul favoriților să devină din ce în ce mai bun:

„Am fost la meci, la Tottenham cu Newcastle. S-a terminat 2-1, pentru Newcastle. Ambele goluri ale lui Newcastle au fost date din greșelile portarului lui Tottenham. Lui Tottenham îi  lipsește, în primul rând, un portar bun. Sezonul ăsta a avut, jumătate de sezon, un portar cam slab, Hugo Lloris și a doua jumătate a avut unul foarte bătrân, Frazer Forster.

Le mai lipsește și  mijlocaș bun care să fie pe bancă si care să poată înlocui titularul, atunci când acesta nu poate juca. Tottenham are un mijlocaș bun, dar în ianuarie Rodrigo Bentancur și-a rupt genunchiul, iar Tottenham, aflată în acel moment pe locul 3, nu a mai rezistat în prima parte a clasamentului.”

Când vine vorba despre clasamentul Premier League, Luca apreciază cu umor că există în campionatul britanic o echipă ce-și trăiește performanța într-o permanentă monotonie.

 „Pe locul 11 este Crystal Palace, care e veșnic pe 11. E balansul. Crystal Palace este echipa care mereu face ce crede lumea că face.”  

Luca joacă FIFA pe calculator: „În jocul meu, cu mine la cârma echipei, Tottenham a câștigat Champions League.”

Cu bucuria specifică vârstei de 13 ani, Luca a mai anunțat și transferul anului, tot în jocul de pe calculator.

„Mi-am făcut carieră cu Tottenham și l-am luat pe Mbappe. M-a combate aproape cât costă. 150 de milioane, dar n-a fost o problemă, că l-am luat în al doilea sezon,  după ce am câștigat Champions League.”

La mulți ani, Luca, ție, prietenilor tăi și copiilor lumii. Să păstrați bucuria jocului în voi întreaga viață.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.