Bine de citit: Aventurile Căpitanului Underpants

Sursa foto: Razvan Ursuleanu

George Beard și Harold Hutchins, eroii acestei cărți. Ce băieți! Când eram mici noi nu aveam asemenea specimene magnifice în gașca noastră. Firește că ne ocupam cu felurite activități distructive, dar nu eram organizați, nu aveam un lider de trib autoritar care să ne spună ce anume să spargem sau să dărâmăm fără să fim văzuți și apoi în ce direcție să o rupem la fugă.

Făceam fiecare ce ne tăia capul și pe urmă eram prinși aproape de fiecare dată și pedepsiți, pentru că alergam fără noimă și ne loveam unii de alții ca să scăpăm, așa se întâmplă când nu este nimeni la coordonare.

Trebuie să recunosc, nici nu eram prea creativi, așa cum sunt George și Harold. Nu inventam nimic, doar ne foloseam de ceea ce inventaseră alții înaintea noastră. Praștii, țevi cu cornete, pocnitori, pungi cu apă aruncate de pe bloc, blocatul liftului, practic aceleași aiureli pe care le fac majoritatea copiilor, nimic nou sub soare.

Sursa foto: Razvan Ursuleanu

Pe când George și Harold… ehee… Nu numai că imaginația lor este ieșită din comun la capitolul farse și trăsnăi, dar ei l-au inventat pe Căpitanul Underpants, cel mai extraordinar, nemaipomenit și nemaivăzut erou de benzi desenate, cel care salvează lumea de infractori folosindu-se de arme precum chiloții, pe care îi azvârle în capul nelegiuiților cu o precizie fantastică. Așa ceva mai rar…

Celor foarte foarte mici, exagerat de mici, care încă nu au învățat să citească, până să ajungă să se întâlnească cu cartea, le recomand să vadă filmul de desene animate „Căpitanul Underpants”.

Dacă vă mai spun și că în rolul lui George joacă Kevin Hart, atunci sunt sigur că o să amânați o vreme năzbâtiile și boroboațele specifice fiecărei zile și o să vă repeziți să vedeți filmul, aveți totuși grijă să nu vă împiedicați de bunică sau de pisică în timp ce alergați spre televizor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.