Rafila: Guvernul a aprobat principiile de funcţionare ale programului operaţional pentru sănătate

Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă privind principiile de funcţionare ale programului operaţional pentru sănătate, prin care se alocă resurse de până la 6 miliarde de euro în următorii ani, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Acest program răspunde multor necesităţi, inclusiv în domeniul combaterii şi controlului cancerului.

„Acest program răspunde multor necesităţi, nu doar cele legate de investiţiile în asistenţa medicală spitalicească, inclusiv în domeniul combaterii şi controlului cancerului, pentru că reprezintă o sursă de finanţare de câteva sute de milioane euro în dezvoltarea centrelor ambulatorii care pot să facă screening-ul şi diagnosticul cancerului, dezvoltarea laboratoarelor de anatomie patologică şi de genetică. Sunt multe investiţii în domeniul oncologiei care pot să se desfăşoare în următorii ani. Acesta este scopul acestui program”, a adăugat ministrul.

Alexandru Rafila a declarat că este convins că autorităţile locale, în principal, Ministerul Sănătăţii sau alte autorităţi centrale vor depune proiecte care pot să fie eligibile pentru a se reduce decalajul înregistrat între judeţe în privinţa accesului la servicii de sănătate, iar oamenii, indiferent de domiciliu, să poată să aibă acces la servicii de bună calitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.