VIDEO: Amintiri din desene animate

Cu ocazia zilei de 1 iunie am decis să facem o plimbare pe „Memory Lane” și să ne amintim de ce niciodată nu ești prea mare să te bucuri de copilul interior. În această ediție, am vorbit cu mult entuziasm despre plăcerea fiecărui copil: desenele animate. Indiferent de vârstă, cu toții le iubim.

Invitata noastră a fost Nicol Rădulescu, studentă în anul 3 la Universitatea Națională de Muzică din București, la secția Dirijat-cor Academic. Nicol a început să cânte în corul Allegreto de la 3 ani şi 7 luni, iar acum îl dirijează.

Ca să te aduc la tema ediției, îți spun doar atât: Nicol a început să dubleze voci în filme de desene animate încă de la 8 ani şi continuă să o facă.

Ne-a vorbit cu pasiune despre cum a ajuns să dea glas personajelor atât de îndrăgite de cei mici: „Mama m-a îndrumat spre orice fel de activitate pentru a alege eu ceea ce îmi place. Şi asta îndemn toţi părinţii să facă pentru că e foarte frumos!”.

sursa foto: bucuresti fm

De asemenea, ne-a spus despre evoluția filmelor de animație în era tehnologiei: „Am o nepoţică de trei ani jumătate și ea se uita mai mult pe YouTube decât la desene.(…) În acelaşi timp, multe desene și filme foarte frumoase s-au mutat pe Netflix.”

Ne-a relatat despre dificultățile și momentele funny din timpul dublajelor și despre întâlnirile ei cu artiști celebrii: „ Îmi aduc aminte când am susținut un concert cu Horia Brenciu, ne-au dat organizatorii nişte tricouri mari, şi evident, toţi copii aveau paisprezece, cincisprezece ani şi le veneau tricouri, mie rochie, până la glezne.”

Am aflat multe despre avantajele şi dezavantajele vizionării de desene animate, dar şi despre efectul acestora asupra dezvoltării copiilor. Ca de fiecare dată, am mers prin oraș şi am întrebat bucureștenii despre filmele copilăriei, ce s-a schimbat la ele şi ce părere au despre cele de acum.

Am trecut şi pe la Art Safari, cât să-ţi recomandăm o expoziție pe gustul celor mici dar şi pe placul adulţilor creativi. Dacă eşti fan Avatar, Star Wars sau eşti curios să vezi jucăriile anilor 60, este alegerea potrivită pentru tine.

Ce film ţi-am recomandat, afli singur de pe canalul Bucureşti FM de YouTube. Hai şi pe Tik Tok pentru sesiunea de Speed Questions cu Nicol.

Ne vedem vineri în „Generaţia Z”, suntem live de la 9 seara, pe București FM (98,3).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.