VIDEO: Festival Suedez Midsommar – Noaptea Sânzienelor în stil suedez

Două zile unde distracția, cunoașterea și conexiunile umane se împletesc într-o experiență extraordinară. Asta ne promit organizatorii Festivalului Midsommar 2023, festival în care vei experimenta bucuria autentică a culturii suedeze, vei învăța despre valorile lor fundamentale și vei sărbători alături de persoane ca tine, pline de entuziasm!

Pe lângă distracția garantată de activitățile interactive, atelierele pentru copii și adulți, film și picnic, concerte, jocuri și dansuri tradiționale suedeze, Festivalul Midsommar 2023 are și o latură educativă remarcabilă. Veți putea învăța mai multe despre valorile și tradițiile suedeze, dar și despre concepte fundamentale precum democrația și sustenabilitatea, fiind și o ocazie de a celebra Ziua Mondială a Mediului Înconjurător.

Raluca Fișer, reprezentanta Green Revolution, a fost invitata noastră în matinal, unde ne-a povestit mai multe despre acest subiect.

„Festival Suedez Midsommar este un eveniment pe care îl organizăm în parteneriat cu Ambasada Suediei, pentre că luna iunie este o lună cu totul excepțională și am zis să vorbim despre toate lucrurile astea într-un context suedez. De ce? Pentru că Suedia are în ADN zona asta de sustenabilitate, de democrație, de incluziune- valori care ne plac și nouă, la Green Revolution, dar și bucureștenilor. Așa că facem o petrecere mare, 2 zile, de la 10 dimineața la 11 seara”, ne povestește Raluca Fișer.

„Este și sportul inclus în program, în fiecare zi, cu cei de la World Class, altă companie suedeză. În prima parte din zi ne trezim la iarbă verde, cu yoga, după care seara dansăm pe ritmuri suedeze de zumba, iar duminică avem și o cursă în jurul lacului Herăstrău”, spune Fișer.

„Încercăm să oferim la Roaba de Cultură, în perioada 10-11 iunie, la Midsommar, evenimente pentru toate grupurile țintă, de la copii mici până la cei mai mari. Avem filme și muzică suedeze, toate cu acces gratuit, ca să putem să satisfacem nevoiea de distracție, de educație, de premii și de voie bună”, explică Raluca Fișer.

„Avem un mix din tot ce înseamnă muzică suedeză, dar avem și dansuri suedeze. Există o tradiție în această noapte de Midsommar, care e de fapt Noapte Sânzienelor, cea care serbează solstițiul de vară, cea mai lungă noapte a anului. Avem o grămadă de jocuri, iar partea interesantă este că am adus din Suedia, special pentru acest eveniment, Cirkus Cirkör cu care avem un număr de acrobație foarte interesant, cu un mesaj de pace”, continuă Raluca Fișer.

„Avem și simulatoare de Formula 1electrică, în care se fac competiții. Avem și competiții de asamblat mobilier suedez”, adaugă ea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.