VIDEO: „ Nadal, Djokovic și Federer, înlocuiți de apariția lui Carlos Alcaraz”

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai – 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).

Al doilea turneul de Grand Slam al anului, și-a stabilit programul din semifinale, iar noi am primit ultimele noutăți despre ediția 2023 a turneului de tenis Roland Garros, de la Ștefan Alecsiu.

„În primul rând, turneul s-a așezat din nou, după ce complexul de la Porte d’Auteuil a fost renovat de-a lungul unui deceniu, încheindu-l. Dar de fapt nu s-a încheiat renovarea, pentru că se mai pregătește o surpriză, închiderea celui de-al 2-lea stadion, Suzanne Lenglen, care va căpăta și el un acoperiș. Până una, alta, căpăta doar niște traverse uriașe din metal, care reușesc să oprească acel curent care era permanentă pe stadionul de 10.000 de locuri. Știți foarte bine că din 2020, Philippe Chatrier are, în sfârșit, un acoperiș deasupra capului. N-a fost nevoie de el să fie închis, pentru că, timp de 13 zile, nu au fost decât poate câțiva nori pe cer adunați. Au fost temperaturi senzaționale, a fost lume multă, a fost tenis de calitate, au fost surprize, dar până la urmă tot la meciul anului o să ajungem, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic”, ne spune Alecsiu.

„Dacă am aflat acești ultimi patru semifinaliști, două pe tablouri feminin și alți doi pe tabloul masculin, pot să vă spun că Iga Swiatek și-a făcut ieri perfectă drumul spre semifinale, după ce a reușit a 7-a victorie consecutivă”, explică Alecsiu.

„Se simte lipsa lui Nadal la Roland Garros, oamenii ar fi vrut să-l vadă cu siguranță. Trebuie să recunoaștem că acel big three a fost înlocuit rapid de apariția lui Carlos Alcaraz și de menținere a lui Djokovic într-o formă fizică formidabilă. Big three mă refer la Nadal, Djokovic și la Federer. Ei făceau legea și ei se întâlneau în semifinale, mai adăugau ici-colo câte un jucător care apărea poate pe zgură”, spune el.

„Am senzația aia de deja-vu cu finalul carierei lui Roger Federer, când mă gândesc la Nadal. Adică încerc, revin, mă străduiesc, dar se pare că la un moment dat corpul nu te mai susține. În mintea ta ești încă un câștigător, dar din păcate ajungi la o vârstă în care fizic nu mai poți face față”, povestește Alecsiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.