VIDEO: Greva profesorilor prin ochii tinerilor

Profesorii merită mai mult respect din partea guvernanților, elevilor și a întregii societăți, și salarii în acord cu munca la catedră și nivelul de pregătire. Grație lor, putem avea jobul visat, cariera dorită. Profesorii sunt cei care ne fac „mari”. Am vrut să aflăm cum se raportează tinerii la greva profesorilor, ținând cont că urmează Bacalaureatul și Evaluările Naționale.

Invitata noastră, Delia Glăvan – Vicepreședinte al Consiliul Național al Elevilor – susține că problema trebuie abordată cu diplomație de persoane care să inspire încredere, „trebuie să înțelegem că suntem o echipă pentru că luptăm împreună pentru un sistem de învățământ cât mai bun și că nu suntem două tabere”. Delia este mândră că poate face auzită vocea elevilor din toată țara și povestește cum a ajuns să îi reprezinte.

Cum s-a ajuns aici? Ce vor profesorii?

Salarii mai mari și o finanțare mai bună a instituțiilor de învățământ, asta pe scurt.

Delia este clasa a 12-a și spune că tinerii din generația ei au fost mai implicați emoțional decât alții. Timp de 4 ani au fost afectați de diverse evenimente nedorite, Covid-19, războiul și acum greva profesorilor, care crează confuzie și neliniște în rândul elevilor. Mai ales în rândul celor ce doresc să studieze în străinătate, pentru care amânarea examenelor poate însemna ratarea unei oportunități.

Elevii însă susțin greva – s-a încheiat pe 12 iunie – ne asigură Delia, iar perioada aleasă fost gândită strategic, fiind o perioadă în care implicarea profesorilor era esențială.

Am consultat „vocea străzii” și am aflat ce cred tinerii cu adevărat despre revolta dascălilor, cum și cât au fost afectați de aceasta.

Ți-am recomandat ca de obicei un super film și ți-am lansat două invitații la evenimente: flori pentru fete și mașini pentru băieți. Se poate și invers, bineînțeles. #WestSideFlowerFest #AutoTotalBusinessShow.

În caz că ai ținut cont de recomandările noastre, te așteptăm cu feedback pe YouTube și Facebook. Hai și pe TikTok pentru sesiunea de Speed Questions cu Delia. Te așteptăm, ca de obicei, vineri de la 21:00, în Generația Z.

Până atunci rămâi fresh, pe frecvența potrivită – București FM!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.