14 iunie- Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Sistemul național de transfuzie sanguină sărbătorește pe 14 iunie 2023 Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.
„Donarea de sânge este un act voluntar, anonim și neremunerat, un barometru permanent al educației și civismului existente în rândul populației. Implicarea necondiționată la nivel individual și comunitar arată un nivel ridicat al înțelegerii nevoilor celor aflați în suferință, parte a procesului firesc de maturizare și conștientizare a rolului pe care îl avem ca indivizi în menținerea vieții în cadrul comunităților din care facem parte.
Pe 14 iunie evidențiem modelul social pe care îl reprezintă donatorul de sânge, un om cu valori și principii solide, dedicat susținerii și conservării vieții. Conștient de importanța sa, modest în afirmare, donatorul de sânge este atent la echilibrul fragil al vieții sale și al celor din jur, fapt pentru care se îngrijește de propria sa sănătate fizică și psihică, este un bun ghid pentru cei ce vor să-și identifice țintele proprii. Este un om ce înțelege suferința și se implică în a-i ajuta pe cei ce au nevoie.
Donatorul de sânge este speranța noastră la un viitor continuu al umanității, prin el ne putem gândi la generațiile viitoare, el este AICI și ACUM pentru cei ce au nevoie de o șansă la viață”, transmite Institutul Național de Transfuzie Sanguină “Prof. Dr. C. T. Nicolau”.
Pentru a înțelege ce înseamnă să fii donator și ce responsabilități ai pentru a îndeplini condițiile legale pentru donarea de sânge, specialistii te invită să vizitezi și să te informezi de pe website-ul www.donare-sange.ro și să urmărești canalele digitale de informare grupate sub denumirea “Donare Sânge România”.
sursa foto: fb centrul de transfuzie sanguina Bucuresti

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.