Proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, la Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”

Sursa foto: https://safe.dgaspc6.ro/

În luna februarie, Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie” a lansat pagina web safe.dgaspc6.ro,  dedicată proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, un proiect cu finanțare nerambursabilă, al cărui obiectiv general este dezvoltarea a unui pachet complex de servicii integrate de sănătate pentru categoriile sociale vulnerabile din Regiunea București.

Pagina își propune să devină un portal de informare pentru cetățeni și opinia publică, care vor regăsi aici toate informațiile relevante despre obiectivele și etapele de derulare ale acestui proiect.

Pagina pune la dispoziția persoanelor aflate în risc socio-economic cărora li se adresează proiectul, un set de informații relevante privind:

• Serviciile disponibile în cadrul proiectului, cu accente pe serviciile de prevenire a îmbolnăvirilor și screening de sănătate care vor fi oferite prin intermediul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie”;

• Modalitățile de accesare a acestor servicii, inclusiv prin oferirea posibilității de a aplica în format digital;

• Subiecte de interes major abordate în cadrul celor două campanii de conștientizare pe care proiectul își propune să le deruleze, prima prin abordarea temei privind prevenirea bolilor respiratorii (incluzând boala TBC) și cea de-a doua privind sănătatea populației din grupurile vulnerabile în general și a persoanelor cu probleme de sănătate mintală în particular;

Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 986.448 Euro.

La Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81 Sector 6, puteți avea parte de un consult gratuit la medicul specialist, asistență și consiliere medicală.

Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar la nevoie puteți beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie gratuită.

Pentru a avea parte de un consult gratuit la medicul specialist, asistență și consiliere medicală, trebuie să aveți domiciliul în București și să îndepliniți una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

Pentru mai multe informații și înscrieri puteți contacta un reprezentant al proiectului la numărul de telefon 021.9970 sau la adresa de email safe@dgaspc6.com, precum și vizitând pagina web https://safe.dgaspc6.ro.

Pentru  mai  multe detalii  referitoare  la  granturile  SEE  şi norvegiene, puteți vizita site-urile http://ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org   www.eeagrants.ro  sau www.norwaygrants.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.