Unde ne distrăm în acest weekend în București; Vezi lista evenimentelor

Foto: Sorin Nainer/ ARCUB

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” reinstaurează, în weekendul 17-18 iunie, traseul pietonal cu evenimente artistice pe Calea Victoriei şi ajunge pentru a doua oară în sectorul 2 cu spectacole şi concerte de-a lungul spaţiului de promenadă de pe Aleea Circului.

Pe parcursul celui de-al şaptelea weekend „Străzi deschise”, vor fi instaurate două trasee pietonale:

  • Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţe, între orele 10:00 şi 22:00;
  • Aleea Circului, între şoseaua Ştefan Cel Mare şi Circul de Stat (Sectorul 2), între orele 11:00 şi 22:00.
Program artistic Străzi deschise / 17-18 iunie 2023

Programul artistic din acest weekend la „Străzi deschise” cuprinde teatru pentru copii, teatru de păpuşi şi spectacole-lectură, dar şi ateliere creative, numere de magie şi circ, dans contemporan şi concerte de muzică populară, muzică de promenadă şi pop.

Cei mici sunt aşteptaţi la ateliere creative în prima parte a zilei sâmbătă, 17 iunie, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române, iar pe Calea Victoriei vor putea decoperi ce se află în interiorul unei Autospeciale de Intervenţii a DSU – Direcţia Situaţii de Urgenţă. 

În ambele zile de weekend, actorii Teatrului Masca prezintă, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, spectacole pentru copii şi lecţii de istorie date de statui vivante. 

Sâmbătă, 17 iunie, Festivalul Internaţional de Folclor, Muzici şi Tradiţii ajunge pe Calea Victoriei cu Parada Costumului Popular Naţional şi Internaţional. Peste 400 de artiști își vor prezenta cu mândrie costumele, cântecele și dansurile, sărbătorind diversitatea culturală în cadrul paradei care marchează deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”

Parada #FIF2023 va porni de la ora 14.00, din Piața George Enescu (Ateneul Român) pe Calea Victoriei și va conduce artiștii și publicul spre Piața Victoriei, până pe Șoseaua Kiseleff – unde, de la ora 15:00, va începe programul artistic, care reunește, pe scena festivalului, vedete de muzică populară, ansambluri și orchestre reprezentative pentru toate regiunile țării, minorități și comunități naționale și ansambluri internaționale.

Afla mai multe despre programul festivalului AICI

Nu lipsesc păpuşile Teatrului de Animaţie Ţăndărică care ţin un maraton de teatru pentru copii în faţa Muzeului Naţional de Artă al României în seara zilei de sâmbătă, 17 iunie, de la ora 18.00.

În sectorul 2, programul artistic începe de la ora 14.00 pe traseul pietonal de pe Aleea Circului. De la spectacole-lectură la concerte de muzică populară, muzică pop şi de promenadă la dans contemporan, numere de magie şi circ în ambele zile de weekend, „Străzi deschise – Bucureşti” propune locuitorilor din cartierul Ştefan cel Mare o nouă serie de evenimente şi activităţi pentru toate gusturile şi vârstele.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București este inclusă în programul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” cu trei expoziţii, ce își așteaptă vizitatorii în intervalul orar 10:00 – 17:30. Dintre acestea, face parte şi primul proiect expozițional al unui muzeu de antropologie urbană din România – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, care prezintă evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc.

Pe lângă evenimentele artistice de pe Aleea Circului, Şcoala Populară de Artă este inclusă în programului „Străzi deschise – Bucureşti” cu ateliere şi expoziţii de pictură, arte decorative şi fotografie la sediul acesteia din sectorul 4 (strada Cuza Vodă 100) în weekendul 17-18 iunie.

Rapsodia Română se aude la Fântânile Urbane

Spectacolele de apă, muzică şi lumini de la Fântânile Urbane sărbătoresc 120 de ani de la prima audiţie a „Rapsodiei române”. De pe 16 iunie, spectacolele multimedia „Simfonia Apei” de la Fântânile Urbane din Bucureşti au o nouă temă. Acestea vor celebra 120 de ani de la prima audiţie a „Rapsodiei Române”.

Show-urile vor fi prezentate în fiecare seară de vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu ora 21.30, în lunile iulie şi august, iar în lunile septembrie şi octombrie, de la ora 20.00, accesul fiind gratuit pentru toţi vizitatorii.

Opera Națională București prezintă premiera spectacolului de operă „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, în regia maestrului Sir David Pountney. Evenimentul va avea loc pe data de 16 iunie, începând cu ora 19:00, și va marca deschiderea celei de-a doua ediții a Bucharest Opera Festival.

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! revine la Muzeul Național al Țăranului Român!

Producători cu produse naturale și produse tradiționale, artizani și colecționari de antichități, tineri artiști și bucătari pricepuți vor fi prezenți, în acest weekend, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! este deschisă în perioada 16 – 18 iunie. Programul este intre orele 10 și 19.

„Identități în mișcare” la Central European Film Festival

Central European Film Festival (CEFF), eveniment inițiat de regizorul Radu Gabrea și organizat acum în amintirea lui, are loc în perioada 16-18 iunie. Tema acestei ediții este „Identități în mișcare: explorarea diversității culturale și etnice în Europa Centrală”, iar programul cuprinde o serie de proiecții speciale, un masterclass de artă cinematografică, o competiție de filme de scurt-metraj și o competiție video pentru tineri. Vezi AICI programul CEFF 2023.

Gurmanzii şi nu numai sunt aşteptaţi, în acest weekend, la Verde Stop Arena, la târgul culinar SABOR.
Aromele, culorile și atmosfera din Spania, Portugalia & America Latină te asteaptă pe Barbu Văcărescu 162-164.

Unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai tuturor timpurilor, Tom Jones, revine la București cu un nou concert de neuitat și cu multe surprize pentru fanii din România.
Muzicianul va susține un concert pe 18 iunie la Sala Palatului din București, în cadrul turneului „Ages & Stage”.

Un nou spectacol pentru cel mai tânăr public are loc în această lună la Teatrul Ion Creangă. Dacă te-ai întrebat până acum cum s-a creat lumea, vei afla un posibil răspuns la cel mai nou spectacol –„O lume de la zero”.

Premiera are loc în data de 16 iunie, de la orele 18:00 și 19:30, în cadrul Stagiunii estivale cu povești VăraTIC, la Sala Mică, din Strada Biserica Amzei 21-23.

„Prințesa din Adâncuri”, premiera care încheie stagiunea la OCC

Pe 16, 17 și 18 iunie are loc premiera spectacolului de balet „Prințesa din Adâncuri” în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Ateliere gratuite pentru copii şi adulţi şi mâncare germană la Zilele Germaniei 

Vineri şi sâmbăta, 16 şi 17 iunie, între orele 10:00-20:00, Oficiul German pentru Turism organizează festivalul Zilele Germaniei, eveniment în cadrul căruia se vor promova călătoriile sustenabile spre principala destinaţie turistică europeană pentru romani.

Evenimentul va avea loc la ParkLake Garden şi va include gustări tradiţionale, expoziţii de artă reciclată, ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi, momente muzicale şi alte surprize.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.