Comedia „Cheful suprem”, de Tudor Muşatescu, regia Beatrice Rancea – pe 30 iunie, la Sala Mare ARCUB

Foto: Andrei Gînda/ ARCUB

Beatrice Rancea pune în scenă la ARCUB una dintre cele mai puţin cunoscute comedii de Tudor Muşatescu, Cheful suprem

Regizoarea Beatrice Rancea aduce în lumina rampei un giuvaier mai puţin cunoscut al teatrului românesc, comedia de moravuri Cheful suprem. Scris pentru teatrul radiofonic de marele dramaturg şi umorist Tudor Muşatescu în anii ’60, Cheful suprem prinde viaţă, pentru prima dată pe o scenă de teatru, la ARCUB, într-o montare contemporană, cu o distribuţie de excepţie. După avanpremiera sold out din 19 mai şi alte două reprezentaţii cu sala plină, noua producţie de la ARCUB încheie stagiunea de teatru a centrului cultural cu reprezentaţia din 30 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mare ARCUB.

Un ingredient inedit, inserat de Beatrice Rancea în montarea de la ARCUB, este elementul muzical al spectacolului susţinut de prezenţa în distribuţia Cheful suprem a două artiste apreciate ale scenei lirice româneşti. Soprana Arlinda Morava şi mezzosoprana Adriana Alexandru dau replica unor actori îndrăgiţi de public, precum Claudiu Istodor, Luminiţa Erga, Cristi Toma, Silviu Biriş, Mona Dobrişan alături de nume reprezentative ale noii generaţii de artişti Paula Pîrvu şi Vlad Linţă.

O comedie efervescentă cu reverberaţii amare, Cheful suprem zugrăveşte satiric o adunătură de parveniți, care se cred și se prezintă a face parte din „lumea bună”. La o petrecere de 1 ianuarie, imediat după Anul Nou, vestea unei posibile otrăviri cu ciuperci va lovi fără milă și va schimba totul. Toți cei prezenți, rude și vechi prieteni, își dau arama pe față, sub amenințarea unei morți iminente. Ei vor să-și petreacă ultimele clipe în fericire; însă alcoolul și apropierea tragicului final le dezleagă limbile și astfel se spun lucruri care ar fi trebuit să rămână ascunse, se reglează conturi, se dau la iveală secrete și răutăți. Finalul este neașteptat, tocmai prin felul candid în care se dezvăluie lăcomia, meschinăria și prostia umană. 

Decorul şi costumele spectacolului sunt semnate de apreciata scenografă de teatru şi film Maria Miu, cu un palmares ce cuprinde peste 200 de decoruri realizate, în mai bine de 50 de spaţii. 

Spectacolul Cheful suprem se joacă vineri, 30 iunie, de la ora 19.00, la ARCUB – Sala Mare. 

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere și la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

Preţuri bilete:

Cat. I – 70 lei;
Cat. II – 50 lei.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.