Restricții de circulație în București

Foto: Sorin Nainer /ARCUB

În perioada 19 mai – 01 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, se va desfășura evenimentul cultural „Simfonia Apei” în Piața Unirii – zona fântâni, după cum urmează:

  • între orele 20:30 – 22:30 în lunile mai și august;
  • între orele 21:00 – 23:00 în lunile iunie și iulie;
  • între orele 19:30 – 21:30 în lunile septembrie și octombrie;

Pentru buna desfășurare a evenimentului, în perioada menționată mai sus, se va restricționa traficul rutier, gradual, în funcție de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Rute ocolitoare:

  • Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;
  • Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii;
  • Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

În contextul desfăşurării festivalului de muzică SAGA Festival 2023, în perioada 23.06.2023 – 25.06.2023, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier.

În acest context, pentru buna desfășurare a evenimentului se vor institui restricții rutiere, după cum urmează:

  • Începând cu data de 22 iunie, ora 20:00, se va restricționa traficul rutier pe Ficusului, segmentul de drum cuprins între Bd. Aerogării și accesul în incinta Romaero.

Totodată, dacă situația o va impune, traficul rutier se va restricționa progresiv, după cum urmează:

  • Pe banda I a Bd. Aerogării, sensul de deplasare dinspre Str. Căpitan Alexandru Șerbănescu spre Șos. București – Ploiești, pe segmentul Str. Biharia – Piața Băneasa.
  • Se va institui obligativitatea de a efectua virajul la dreapta, la intersecția cu Bd. Aerogării pentru toate autovehiculele care circulă pe Bd. Ficusului dinspre Parcul Herăstrău, inclusiv mijloacele de transport S.T.B.
  • Se restricționează traficul pietonal pe trotuarul de pe partea dreaptă a Bd. Ficusului pe segmentul intrarea în Romaero până la intersecția Bd. Ficusului cu Bd. Aerogării.

Sunt recomandate următoarele rute ocolitoare:

  • Șos. București – Ploiești – Aleea Privighetorilor – Str. Erou Iancu Nicolae – Bd. Pipera – Șos. Pipera – Str. Nicolae G. Caramfil – Bd. Beijing;
  • Șos. București – Ploiești – Piața Presei Libere – Șos. Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – Bd. Mareșal Constantin Prezan – Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle.

În perioada 24-25 iunie, între orele 10:00-20:00, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București, va organiza evenimentul cultural-artistic dedicat proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” pe Str. Novaci, segmentul de drum cuprins între Str. Mihail Sebastian și Str. Sergent Major Ion Nedeleanu.

În acest context, se va restricționa circulația autovehiculelor, începând cu data de 23 iunie, ora 22:00, până în data de 26 iunie, ora 06:00.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități dedicate publicului larg, și anume mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, statui vivante, tururi ghidate, studiouri foto, precum și activități comerciale.

De asemenea, tot în perioada 24-25 iunie Primăria Municipiului București – Centrul de Proiecte Culturale ARCUB va organiza evenimentul cultural-artistic dedicat proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” pe Calea Victoriei, segmentul cuprins între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, fără afectarea traficului rutier în intersecțiile din capetele segmentului restricționat.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, se va restricționa circulația vehiculelor, în perioada menționată mai sus, în intervalul orar 09:00-23:00.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități dedicate publicului larg, și anume mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricțiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecțiile cu Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Str. Ion Câmpineanu, Bd. Regina Elisabeta, Str. Știrbei Vodă. Totodată, se va permite circulația pe Calea Victoriei, pe tronsonul cuprins între Str. Știrbei Vodă și Str. Dem. I. Dobrescu.

Perimetrele restricționate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcționați către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, pe următoarele străzi:

  • Str. Frumoasă, între Str. Sevastopol și Calea Victoriei;
  • Str. Gina Patrichi, între Bd. Lascăr Catargiu și Calea Victoriei;
  • Calea Griviței, între Str. C-tin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către Str. Banului.

Rute alternative:

– Piața  Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței;

– Piața  Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.

În data de 24 iunie, începând cu ora 21:45, pe Stadionul „Rapid- Giulești”, se va desfăşura un meci de fotbal dintre selecționatele U-21 ale Spaniei și Croației, în cadrul Grupei B a Campionatului European de Fotbal Under 21 (EURO 2023 – U21).

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier se va restricționa după cum urmează:

–  până pe data de 4 iulie, ora 7:00, traficul rutier va fi restricționat pe banda I de circulație pe Calea Giulești (din direcția Pod Grand – Cartier Giulești), pe segmentul de drum cuprins între trecerea de pietoni din fața Operei Comice și Str. Prunaru.

Tot pe 24 iunie, începând cu ora 19:00, pe Stadionul „Steaua- Ghencea”, se va desfăşura un meci de fotbal dintre selecționatele U-21 ale României și Ucrainei, în cadrul Grupei B a Campionatului European de Fotbal Under 21 (EURO 2023 – U21).

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier se va restricționa progresiv, după cum urmează:

  • în data de 24 iunie, începând cu ora 09:00, până la încheierea meciului,  restricționarea traficului pietonal pe segmentul de trotuar dintre pasajul cu linia de tramvai 41 și aleea de acces auto în incinta Complexului Sportiv “Steaua-Ghencea” și permiterea circulației auto în ambele sensuri pe acest trotuar;
  • în data de 24 iunie, începând cu ora 17:00, restricționarea graduală și dacă situație o impune a traficului rutier pe Bd. Ghencea și pe străzile care acced către acesta, cu excepția riveranilor, între Str. Constantin Titel Petrescu și Str. Brașov;
  • din data de 24 iunie, începând cu ora 07:00, până la încheierea meciului,  restricționarea staționării mijloacelor auto în alveola din fața intrării în Complexul Sportiv „Steaua-Ghencea” (la fosta Arcadă).

Pe 25 iunie, se va desfășura un eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Rapid București, pe Stadionul Rapid – Giulești.

Astfel, în data de 25 iunie, în intervalul orar 02:00 – 23:00, se va restricționa traficul rutier pe Calea Giulești, segmentul de drum cuprins între Podul Grant și Str. 9 Mai, cu devierea traficului pe arterele adiacente.

Rute alternative:

  • Calea Giulești – Str. 9 Mai – Calea Crângași;
  • Calea Crângași – Str. Ceahlăul – Str. George Vâlsan – Calea Giulești.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.