Nicușor Dan a tras un semnal de alarmă în privința noului Cod al Urbanismului!

Sursa foto: Facebook Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut apel la liderii coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, și la deputații PNL să nu voteze acele amendamente la Codul Urbanismului care, în opinia sa, ar duce la „legiferarea hoției în urbanism și construcții”.

„Se pierde din regimul de protecție al mai multor spații verzi.
Autorizații de construire emise în baza unor PUZ-uri care sunt declarate nelegale de instanță rămân în vigoare.
Se legalizează hoția din urbanism și construcții.
Vreau să fac un apel către liderii coaliției – domnul Ciolacu și domnul Ciucă, să privească cu responsabilitate acest proiect de lege, pentru că de el depinde modul în care vor arăta orașele și satele din România, în viitor.
Am speranța, pe de altă parte, că deputații Partidului Național Liberal vor trata cu responsabilitate acest proiect de lege”, a declarat Nicușor Dan.

Conform edilului șef al Capitalei, proiectul de Cod al Urbanismului ar elimina protecția prevăzută de OUG 195/2005 pentru spațiile verzi amenajate în fapt, dar neprevăzute ca atare în documentațiile de urbanism, precum spațiile verzi dintre blocuri.

De asemenea, noul Cod al urbanismului ar urma să elimine obligația prevăzută de Legea 24/2007 de a asigura 20 mp de spațiu verde /locuitor, în cazul refuncționalizării unor foste zone industriale în cartiere rezidențiale, mai susține Nicușor Dan.

Pe de altă parte, Codul Urbanismului ar urma să prevadă explicit că autorizațiile de construcție emise în baza PUZ-urilor de sector anulate să rămână valabile, dacă nu au fost contestate în instanță, înainte de anularea PUZ-urilor, mai acuză primarul general Nicușor Dan.

El se mai plânge de faptul că, prin proiectul de Cod al urbanismului competența pentru emiterea PUZ-urilor ar urma să fie luată de la Consiliul General al Municipiului București și trecută în cea a consiliilor locale de sector.

Proiectul de Cod al Urbanismului va fi dezbătut săptămâna viitoare în Camera Deputaților care este cameră decizională.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.