VIDEO: Despre dans și cunoaștere de sine în Generația Z

Arta se ține după noi sau noi ne ținem de artă. După ediții despre teatru și muzică, în episodul de vineri în Generația Z, am vorbit despre dans și cunoaștere de sine.

În ritmuri latino-americane am discutat cu dansatorul și antrenorul de dans Ștefan Grigore, care a ajuns pe locul 13 în clasamentul mondial. Ne-a povestit că a ajuns să practice dansul „dintr-o greșeală” în clasa a patra pentru că „s-au dus niște colegi de clasă”. Era a doua sau a treia oară când voia să iasă cu ei și a zis „ok, nu pot să mă joc cu voi afară, atunci o să vin și eu cu voi la antrenamentele de dans”. Perfecționist de fel, dintre toți colegii, după câteva luni a rămas doar el la antrenamente.

Dansul îi curgea prin vene de când era copil. „Mai oprește-te din dans, fii și tu un pic atent”, i-a spus mama lui Ștefan în timp ce îi explica o problemă la matematică, iar el stătea cu mâinile sprijinite de birou și făcea pași de dans pe loc.

Poate te întrebi la ce te ajută dansul? Te ajută la socializare pentru că mereu îl practici într-un grup. Dansând, te deschizi față de oameni, te cunoști pe tine și, în timp, „ajungi să îți dai seama cine ești, ce te reprezintă de fapt, ce îți vine natural să faci, ce nu, ce îți place, ce îți displace”. „Trebuie să accepți că uneori trebuie să faci ceva ce nu îți place, fiindcă există un scop”, a spus dansatorul.

Nu a luptat doar pentru a fi pe locul întâi pentru că „nu este întotdeauna vorba de a câștiga, uneori e foarte important să rămâi în mintea oamenilor”, a precizat el. Pentru că în viață câștigi, dar mai și pierzi.

„Cel mai simplu e să nu o consideri o înfrângere , ci o învățătură. Altfel nu o să ajungem să ne dezvoltăm niciodată. Nu există să cauți motive. Problema este: ce poți tu să faci mai bine, restul nu există”, a concluzionat Ștefan Grigore.

Pentru că ne pasă de părerea Generației Z am fost pe străzile Bucureștiului să vedem ce cred tinerii despre dans. Au fost toți de acord că este „oglinda sufletului” și un mod de a-ți exprima emoțiile. Au recunoscut că au dansat fără muzică, iar dacă ar exista un „dans al împerecherii”, nu ar conta neapărat genul, ci vibe-ul pe care ți-l dă.

Despre filmul pe care ți l-am recomandat afli pe canalul de YouTube București FM și ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii. Te așteptăm pe TikTok pentru sesiunea de Speed Questions. Pe noi ne auzi în fiecare vineri de la 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.