Recomandări FITS30, online, 28 iunie

Sursa foto: www.sibfest.ro

Cea de a șasea seară a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu oferă, în secțiunea Online, alte patru producții.
Începând cu ora 17:00, va fi difuzat spectacolul  ”Părinții mei”, propus de regizorul Mohamed El Khatib și trupa tânără a Théâtre National de Bretagne, ce surprinde perspectiva tandră și totodată crudă a copiilor asupra părinților lor, ce știu și ce nu știu despre aceștia din urmă. Marea necunoscută o reprezintă dragostea și viața intimă a părinților. Autorul și regizorul explorează unghiul mort al vieții părinților, iar povestea ia forma unei reflecții politice a transmiterii generaționale în ziua de azi. Ca întotdeauna, artistul estompează abil liniile dintre scenă și realitate.

Problema tabu a intimității părinților devine în această improvizație teatrală vibrantă și plină de emoție un prilej de a pune într-o nouă lumină relațiile familiale. – se arată în prezentarea postată pe sibfest.ro.

Spectacol este  prezentat în limba franceză, cu traducere în limbile română și engleză și nu este recomandat copiilor sub 12 ani.

”Mult zgomot pentru jazz” se anunță și el un un eveniment pe cât de interesat, pe atât de provocator. – un concert dramatic pe note de iubire sau Jazz la lăută și Shakespeare la costum, spun organizatorii.

Textul include fragmente din opere shakespeariene precum „Mult zgomot pentru nimic”, „Visul unei nopți de vară”, „Cum vă place”, „A douăsprezecea noapte” și „Romeo și Julieta”, iar aranjamentul muzical pentru lăută renascentistă apelează la repertoriul Ellei Fitzgerald cu Louis Armstrong, precum și al lui Chet Baker cu Marilyn Monroe.

Spectacolul produs de Malin Sternbrink și  Romeo & Julia Kören (Suedia), cu: Malin Sternbrink, Niklas Atterhall, în regia lui Benoit Malmberg,  poate fi vizionat începând cu ora 19:00.

Celebrele muzicuțe ale artiștilor din Judy’s Harmonica Ensemble vor putea fi ascultate, în această seară, de la ora 20:00, după ce au răsunat deja în Piața Mare din Sibiu, în seara de deschidere, dar și în maiestoasa Biserică Evanghelică Sfânta Maria.

Concertul ”Rapsodie la muzicuță” cuprinde piese de pe coloana sonoră a unor filme clasice, compoziții originale din Taiwan, precum și „Rapsodia română”.

Sunt trei tipuri de muzicuțe utilizate: muzicuța cromatică, muzicuță bass și muzicuță cu acord.

De la ora 22:00, trupa naționalului sibian vă invită la o plimbare prin ”Livada de vișini”, în viziunea regizorală a lui Dumitru Acriș. Un spectacol despre legături umane și dezrădăcinare, care se întâmplă azi, aici, acum, într-o lume amenințată de pericolul iminent al pierderii iubirii.

Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Mariana Mihu – Plier, Adrian Matioc, Diana Văcaru-Lazăr, Pali Vecsei, Diana Fufezan, Horia Fedorca, Antonia Dobocan, Gabriela Pîrlițeanu, Ioana Cosma, Ali Deac, Ștefan Tunsoiu, Andrei Gîlcescu, Fabiola Petri aduc pe scena digitală personajele lui Cehov.

Amintim că fiecare spectacol este disponibil online timp de  24 de ore și poate fi accesat pe baza biletului sau abonamentului achiziționat.

N.R. Fotografiile au fost preluate de pe www.sibfest.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.