VIDEO: „Love Stories” – portrete ale unor cupluri celebre, la Art Safari Love Edition

Sezonul de vară Art Safari Love Edition va avea loc în perioada 30 iunie – 10 septembrie 2023, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, și va prezenta 4 expoziții de artă românească clasică și contemporană, plus artă internațională de prestigiu.

Vineri, 30 iunie, se deschide Art Safari Love Edition pentru public, cu o expoziție adusă de la National Portrait Gallery, Londra – „Love Stories”, o premieră pentru Europa de Est. Pentru a ne povesti mai multe, în matinalul București FM i-am avut invitați pe Ioana Ciocan, General Manager Art Safari, și Călin Stegerean, directorul Muzeul Național de Artă al României.

„Ne bucurăm să avem un parteneriat solid cu Muzeul Național de Arta al României, care ne oferă cu multă generozitate și foarte mari eforturi, lucrări importante din patrimoniul său.

Ediția de dragoste a Art Safari se va deschide pe 30 iunie, pe Lipscani, în Palatul Dacia. Știu că pare că aveți mult timp în care puteți vedea această expoziție de dragoste, până pe 10 septembrie, dar să nu uităm că de luni până miercuri suntem închiși, așa că dacă numărăm zilele nu rămân chiar așa de multe”, explică Ioana Ciocan.

„Ceea ce fac cei de la Art Safari este realmente o activitate de cercetare, și-au asumat o misiune nobilă. Adună sub același acoperiș o serie de lucrări care trebuie văzute de public”, spune Călin Stegerean.

„Love Stories” prezintă portrete ale unor cupluri celebre, printre care Prințul Harry și Meghan Markle, John Lennon și Yoko Ono ori Salvador Dalí și Gala Dalí.

„O expoziție de peste 100 de lucrări, care vorbește despre mari povești de dragoste”, adaugă Ioana Ciocan.

Art Safari continuă seria dedicată recuperării marilor maeștrilor români cu pictorul Constantin Artachino (1870-1954), expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, și cu expoziția Ion Alin Gheorghiu (1929-2001).

Aripa contemporană a Palatului de pe Lipscani va fi ocupată de duelul artistic Ondine (n. 1982) și Baraka (n. 1994), într-o expoziție curatoriată de Ruth Hibbard de la Victoria & Albert Museum, Londra: „Nymphs and Zombies”.

„Vor fi 4 expoziții în Art Safari, iar una dintre ele este despre bine și rău. E vorba de o bătălie artistică între Paul Baraka și Alina Ondine. Eu zic să vă pregătiți sufletește să o vedeți, pentru că îți provoacă o reacție, poate chiar una fizică. Sunt acei monștrii pe care-i avem cu toții în minte și în suflet”, povestește Ioana Ciocan.

Pe lângă cele patru expoziții, Art Safari va expune și o serie de instalații care completează experiența de vizitare. De asemenea, și copiii au propriul lor Art Safari, în Palat, care cuprinde ateliere de creație și tururi ghidate în expoziții.

„De pe site-ul Art Safari se pot achiziționa bilete, să nu uităm faptul că până joi avem o reducere de 50%, dar biletele pot fi achiziționate și la poartă. Să vă încălțați în ceva comod, pentru că e mult de mers, sunt multe lucruri de văzut”, adaugă Ioana Ciocan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.