Spectacole semnate de María Pagés și Milo Rau, în această seară, online, la FITS30

Sursa foto: sibfest.ro

Seara de joi este și ea una specială pentru că secțiunea Online a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vă poartă în lumea teatrului, prin întâlnirea cu un mare nume al regiei, Milo Rau, dar și în lumea dansului și a muzicii.

Cei care nu sunt la Sibiu pot urmări, în Secțiunea Online, timp de 24 de ore, cu începere de la ora 20:00, ”Ultima cină”, în regia lui Milo Rau, un spectacol în care realitatea se împletește cu ficțiunea sub ochii spectatorilor: o seară obișnuită cum se întâmplă în multe familii, cu diferența că este ultima.

În 2007, la Calais, o familie întreagă, părinții și cei doi copii, s-a spânzurat. Nu s-a identificat niciun motiv, iar pe biletul lăsat în urmă scria doar: Am greșit, ne pare rău. Care ar putea fi cauzele acestui caz? Spectacolul ”Ultima cină” aduce pe scenă o familie, respectiv cuplul de actori An Miller și Filip Peeters, care joacă pentru prima dată alături de fiicele lor adolescente Leonce și Louisa. Împreună, cei patru reconstruiesc misteriosul caz al familiei Demeester.

Spectacolul zugrăvește un instantaneu al vieții cotidiene și ridică întrebări importante, precum: Ce căutăm aici? și N-ar fi mai bine dacă am dispărea?

”Un spectacol tulburător și sfâșietor închinat obișnuitului”. (The Guardian)

Spectacol este prezentat în limba olandeză, cu traducere în limbile română și engleză.

”Șeherezada în ritm de flamenco” începe de la finalul poveștii ”O mie și una de nopți”. În versiunea companiei María Pagés, personajele iau asupra lor misiunea de a transforma lumea. În fața morții, această femeie reprezentând toate femeile alege viața, sparge tiparul imuabil al providenței și hotărăște să o construiască prin metamorfozarea destinului.

”Șeherezada în ritm de flamenco” redă, în 12 scene, experiențele unei femei care-și propune să repare principiile filozofice ale singularității feminine din lume. Douăsprezece instantanee ce surprind filamentul luminos al emoțiilor umane atât de trecătoare.

Un poem vizual răvășitor despre strălucirea sufletului feminin într-un manifest coregrafic ce face din flamenco o forță a naturii.

Spectacolul va fi transmis începând cu ora 18:00.

De la ora 22:00, pe scena digitală vor intra artiștii asiatici care ne vor spune prin dans și cu ajutorul percuției în ” Povestea zodiacului chinezesc”.

China Oriental Performing Arts Group Co., Ltd. vor prezenta, după cum anunță, ”ceremonialul grandios și cultura profund istorică” a țării lor.

Zece cântăreți ai London International Gospel Choir aduc bucurie în sufletele noastre cu o muzică tradițională inspirată din genuri precum gospel, disco și pop. Vom asista la un spectacol unic, creat special pentru a fi interpretat la acest festival, și care abordează tema iubirii profunde – cu alte cuvinte, căutarea unei legături profunde cu noi înșine și cu ceilalți. Corul londonez este cunoscut atât pentru armoniile înălțătoare și soliștii săi extraordinari, cât și pentru momentele interactive și cele care necesită participarea publicului.

”Gospel. Iubire” intră online la ora 20:00.

Și tot în această seară vă bucurați și de întâlnirea cu artiști români pe ”Tărâmul muzicii”,  un spectacol semnat de Cătălin Milea și Gabriel Bălașa, pe care îi regăsim cântând la instrumente de suflat, respectiv la handpan și percuție.

Îi puteți asculta și vedea începând cu ora 18:00.

Amintim că toate spectacolele rămân pe platforma www.sibfest.ro timp de 24 de ore.

N.R. Prezentările și fotografiile au fost preluate de pe siteul FITS, www.sibfest.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.