Costume populare și obiecte tradiționale de peste o sută de ani, în Galeria Colecțiilor Etnografice – Brebu

Credit foto: Iraida Florea

Bucureștenii care își doresc o plimbare de o zi aproape de Capitală aleg deseori să viziteze Casa Domnească și Mănăstirea Brebu.

Începând de astăzi, pot face un popas și la Galeria Colecțiilor Etnografice, pe strada Matei Basarab 197, care găzduiește o expoziție permanentă de costume și obiecte tradiționale din comuna Brebu și expoziții temporare de artă etno-contemporană a diferiților artiști români sau internaționali. Custodele și curatoarea galeriei este cercetătoarea în studiul imaginii costumului tradițional românesc, Iraida Florea.

Galeria Colecțiilor Etnografice – Brebu își deschide porțile în această  după-amiază cu un eveniment cultural special.

La ora 14:30 va avea loc inaugurarea galeriei și vernisajul expoziției temporare de artă fotografică și costum tradițional, IMAGOCOSTUM – HYPERBOREAN FOLKLORE.
La ora 16:30, începe spectacolul artistic etno-contemporan susținut de artiști locali împreună cu artiști români de renume, în sala Centrului Cultural Brebu. Vor urca pe scenă: Doina Lavric-Parghel si Alina Ciolcă, Livia Pisăliță, Ansamblul Folcloric Brebenelul, Adriana Deaș & Alexandru Dumitrașcu.

Ziua se va încheia cu un moment inedit în amfiteatrul de pe malul Lacului Brebu.

Programul de vizitare al Galeriei Colecțiilor Etnografice – Brebu ete zilnic, între orele 10:00 și 16:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.