Drum liber spre Litoral! Fără restricțiile de la Fetești și taxă de pod!

Sursa foto: observatornews.ro

Circulaţia pe podul peste braţul Borcea se deschide integral începând de mâine, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Circulaţia va fi reluată total şi pe calea 2 (sensul Constanţa – Bucureşti) a acestui pod situat pe A2 (Autostrada Soarelui)”, a scris el pe Facebook.

Taxa de pod de la Feteşti rămâne suspendată până la finalizarea procedurilor administrative necesare reintroducerii acesteia.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, joi, de la ora 9:00, se ridică restricţiile instituite pe A2 pentru lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare este de 78%, iar după finalizarea sezonului estival se vor mai introduce restricţii de trafic pentru realizarea ultimelor lucrări de mult mai mică anvergura, în vederea finalizării reabilitării şi realizării recepţiei, precizează CNAIR.

Lucrările de reparaţii structurale realizate la podurile dunărene Borcea şi Cernavodă vor avea o perioadă de serviciu de cel puţin 40 de ani, garanţia fiind de 5 ani după recepţie.

Reiterăm scuzele pentru disconfortul creat utilizatorilor autostrăzii A2 în ultimele 4 weekenduri şi vă asigurăm că acest tip de intervenţii structurale la ambele poduri au fost de o importanţă majoră fiind absolut necesare. Precizăm faptul că taxa de peaj la Feteşti rămâne suspendată până la finalizarea tuturor operaţiunilor administrative necesare reinstituirii acesteia”, se arată în document.

Podul de la Cernavodă are două sensuri de mers cu câte 2 benzi fiecare. Sensurile de mers sunt despărțite de o cale ferată.

În ultimele luni, jumătate din calea de rulare a podului (cea din partea stângă pentru șoferii care merg dinspre București spre Constanța – n.red.) a fost închisă pentru reparații.

Pe cealaltă jumătate șoferii au circulat în regim de drum național. O bandă a fost pentru cei care mergeau dinspre București spre Constanța și cealaltă bandă pentru șoferii care fac drumul în sens invers.

Cu alte cuvinte, șoferii care, în mod normal, circulau pe 4 benzi (2 pentru dus și 2 pentru întors) au fost nevoiți să să își facă loc pe un drum care are doar jumătate din lățime.

Taxa de pod a fost suspendată pentru evitarea apariției aglomerației la stațiile de plată. Tot pentru evitarea blocajelor, CNAIR i-a mai direcționat pe șoferii care veneau dinspre litoral spre București pe la Vadul Oii. Acolo, podul e în stare bună, dar șoferii erau în continuare nevoiți să achite taxă de pod, pe care o pot plăti și în numerar și cu cardul, dar nu prin SMS.

Situația ar trebui să reintre în normal de mâine, la timp pentru perioada de vârf de sezon estival, care începe în mai puțin de 2 săptămâni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.