Pasajul Doamna Ghica va muta de fapt ambuteiajele în alte zone!

Foto: Nicusor Dan/ facebook

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan susține că lucrările la Pasajul Doamna Ghica se află în grafic, astfel încât circulația rutieră pe acest pasaj va putea fi deschisă la începutul acestei toamne, până pe 14 septembrie.

„Suntem în grafic. S-a turnat (…betonul n.r.), suntem în perioada în care, conform normativelor, betonul trebuie să se usuce. Și,  după asta, se va turna un strat de hidroizolație și asfalt. 
Domnul director (…al Companiei Municipale Trustul de Clădiri  Metropolitane  n.r.) spune că vom termina acest pod la începutul acestei toamne, când încep școlile”, a declarat Nicușor Dan, aflat în vizită de lucru pe șantierul Pasajului Doamna Ghica.

Edilul șef a recunoscut, însă, că Pasajul Doamna Ghica nu va rezolva problema traficului din partea de est a orașului. După  darea în folosință a acestui pasaj, ambuteiajele se vor muta de la intersecția cu Șoseaua  Colentina în intersecțiile cu Bulevardul Chișinău și cu Șoseaua Petricani, atâta timp cât inelul median este incomplet.

Soluția ar fi închiderea inelului median, recunoaște Nicușor Dan însă responsabilitatea pentru investițiile care ar urma să asigure închiderea inelului median este pasată către primăriile sectoarelor 2, 3 și 4 iar viitoarele investiții sunt de abia în stadiul de studii de fezabilitate sau de achizitie pentru acestea.

„Adică, soluția pentru această zonă din oraș este inelul median, terminarea inelului median, rutier și tramvai.
După cum știți, este în curs de elaborare studiul de fezabilitate pentru partea între est și sud a inelului median.
Iar în Sectorul 2 a fost atribuit și urmează să achiziționeze studiul de fezabilitate între est și nord, ca să avem lucrarea completă,  tramvai cu auto, pe tot inelul median, în zonă de est.
Pe Iuliu Hațieganu, noi am făcut exproprierile și urmează – după  cum știți, e o asociere cu Primăriile Sectorelor 3 și 4, și urmează ca ele să facă lucrările de infrastructură, ca, pentru moment, fără  tramvaie, să existe o lărgire la patru benzi a acelei străzi”, a declarat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.