Șoferii vor plăti din nou taxa de pod de la Fetești

Sursa foto: observatornews.ro

Ministerul Transporturilor a decis ca taxa de pod de la Fetești să fie reintrodusă, deoarece, după ridicarea restricțiilor de trafic de pe A2, măsura suspendării nu se mai justifică.

Luni, 10 iulie 2023, ministerul Transporturilor a publicat un proiect de act normativ care prevede reintroducerea taxei pentru șoferii care traversează podul peste brațul Borcea, potrivit Economica.net.

Taxa va fi achitată de la finalul acestei săptămâni, odată cu intrarea în vigoare a noului ordin dat de ministerul Transporturilor.

CNAIR a anunțat că restricțiile de pe Autostrada Soarelui vor fi ridicate săptămâna trecută. Astfel că, de joi, 6 iulie 2023, ora 09:00, șoferii nu au mai fost nevoiți să stea cu orele în coloană pentru a ajunge la mare.

Acum se circulă în condiții normale pe drumul București – Constanța. Totuși, din toamnă, traficul spre mare se va aglomera din nou.

La momentul ridicării restricțiilor de circulație de pe A2, stadiul lucrărilor la podul de peste Dunăre era de 78%. După încheierea sezonului estival, restricțiile de trafic din zonă revin pentru realizarea ultimelor lucrări.

Lucrările de reparații structurale realizate la podurile dunărene Borcea și Cernavodă vor avea o perioada de serviciu de cel puțin 40 de ani, garanția fiind de 5 ani după recepție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.