VIDEO: Alex Ciocan despre Turul Sibiului – „Este o competiție cu care ne putem mândri”

Marile tururi cicliste au fost subiect de discuție în matinalul „Bună Dimineața București”. Invitatul ediției nu putea fi decât Alex Ciocan, unul dintre cei mai titrați cicliști români, comentator și promotor al acestui sport.

Am vorbit cu Alex Ciocan, în matinalul București FM, despre competițiile sportive de ciclism care se desfășoară atât în țară, cât și la nivel internațional. Printre acestea se numără Turul Franței, Turul Sibiului și cel destinat cicliștilor cu dizabilități

Sursa foto: BFM

Alex Ciocan menționează că în Danemarca, pentru a face rost de banii investiți în favoarea sportului, există un departament al Guvernului și declară că în România, „fără Comitetul Olimpic, mulți sportivi nu ar avea performanțele pe care le au acum”. Comitetului Olimpic și Sportiv Român vine ca „o bulă de oxigen pentru sportul românesc”, după spusele fostului președinte al Federaţiei Române de Ciclism.

În ceea ce privește Turul Sibiului, invitatul din matinal apreciază „forța extraordinară pe care o au acești sportivi” și spune că este „o competiție cu care ne putem mândri”.

Organizatorii au făcut două competiții conexe, una pe Transfăgărășan și una pe Păltiniș înaintea sosirii profesioniștilor. Astfel, oamenii puteau ieși să îi încurajeze. Un plus al turului din acest an, după părerea lui Alex Ciocan, îl reprezintă prezența „celor mai titrate nume de până acum”.

Sursa foto: BFM

Alex Ciocan spune că a participat la L’Étape du Tour de France, când erau 13.000 de participanți și povestește că a luat startul din poziția 11.000, a depășit toată ziua cicliști și cu toate acestea a ajuns pe locul 4000. Concluzia lui este că „nu e bine să o iei sub formă de concurs, ci să te bucuri de peisaje pentru că altfel nu înțelegi nimic”.

Cicliștii cu dizabilități pot participa gratuit la L’Étape Romania by Tour de France. Campania se va desfășura pe 27 august în București.

Sursa foto: BFM

Preferatul lui Alex Ciocan din Turul Franței este Tadej Pogacar despre care menționează: „Personal nu îl cunosc, dar îmi place de el ca personalitate în pluton”. Apreciază faptul că sportivul se distrează indiferent de situație. Spre exemplu, în momentele în care traseul este foarte complicat, el își găsește puterea să se strâmbe la cameră.

Alex a intrat în rolul comentatorului și ne-a declarat că etapa de astăzi din Turul Franței este una foarte periculoasă. Provocările încep încă de la start pentru că se pleacă în urcare, ceea ce nu îți permite să te încălzești. Dacă vrei să afli mai multe, dă clik aici și urmărește Turul Franței comentat de Alex Ciocan pe Eurosport.

Alex Ciocan e fan al vacanțelor active, are câteva sfaturi pentru amatorii de trasee cicloturistice și o recomandare pentru toți – radiovacanta.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.