Astăzi începe  SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanța

Astăzi începe  SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – Constanța, ediția a II-a.

Festivalul, organizat de Teatrului de Stat Constanța, se desfășoară în perioada 14 iulie – 28 august, iar reprezentațiile vor avea loc la Teatrul de Vară Soveja, pe scena special amenajată în Parcul Arheologic și la Sala Studio a TSC.

Pentru a sărbători și Ziua Franței, ???? se deschide cu spectacolul ”Lysistrata, dragostea mea”, pe textul Matei Vișniec, cel mai cunoscut autor româno-francez. Pruducția Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iasi se va juca, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară Soveja.

Acest spațiu a primit și o nouă înfățișare datorită liceenilor voluntari care au colorat zidul cenușiu al teatrului.

Turiștii aflați pe litoral, constănțenii sau locuitorii din proximitate se pot bucura de câteva  spectacole bucureștene, alături de producții ale instutuțiilor din țară.

Sâmbătă se va juca spectacolul de la TES, ”Actul de căsătorie”, iar duminică, ”Soacra cu trei nurori”, prezentat de  Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați.

În weekendul următor, va veni Teatrul Nottara, cu ”Fazanul” și ”Lecția”, urmat (marți și miercuri) de Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, cu ”MASS” și ”Mamă”.

Vor fi prezenți la SEAS și Teatrul Excelsior, Teatrul Mic, TDR și Teatrul Stela Popescu, teatrele din Brăila,  Giurgiu, Baia Mare, Oradea, Piatra Neamț, Târgu-Mureș, alături de teatrul gazdă.

Spectatorii îl vor putea vedea, la început de august, și pe Zorba Grecul, în varianta propusă de Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, iar spre finalul lunii, pe ”Visătorul” Adei Milea.

Oferta organizatorilor este una bogată și variată, adaptată și la bugetul celor care vor participa la eveniment, printr-o campaine EARLY BIRD, prin care primele 150 de bilete la fiecare reprezentație programată la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol ce se va juca pe scena din Parcul Arheologic au prețul redus de 30 lei. După epuizarea primelor bilete, tariful va fi de 50 lei sau 60 lei, în funcție de spectacol.

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța, online, de pe platforma MyStage, și, începând de aztăzi, pe toată durata stagiunii,  și de la casele de bilete ale spațiilor de joc, cu câteva ore înainte de începerea spectacolelor.

N.R. Fotografii preluate de pe Facebook SEAS

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.