Vara aceasta, copiii sunt așteptați la Art Safari Kinder!

Art Safari Kinder îi așteaptă pe copii și adolescenți să-și petreacă vara învățând și distrându-se în cadrul atelierelor. Ei vor învăța să picteze, să deseneze, având ca inspirație tema acestei ediții, dragostea.

În cadrul programului educațional, copiii vor avea ocazia să participe la ateliere de desen, pictură, dar și pictură pe tricou, cursuri intensive de artă și tururi ghidate în expozițiile Art Safari Love Edition.

Activitățile se desfășoară de joi până duminică, până pe data de 10 septembrie, la Palatul Dacia-România din strada Lipscani 18-20.

Temele sunt inspirate din expozițiile ediției acesteia – de la portretele personajelor celebre din colecţia The National Portrait Gallery, Londra, până la artă românească semnată de Constantin Artachino sau Ion Alin Gheorghiu.

Inspirați de Constantin Artachino, un maestru al portretului și peisajului care a fost atras de lumea orientală și balcanică pe care a reprezentat-o foarte frumos, copiii își vor dezvolta imaginația și vor crea în tempera sau acuarelă diferite portrete, naturi statice și peisaje, la atelierele de pictură.

În cadrul atelierelor de desen, copiii își exersează îndemânarea, răbdarea, motricitatea fină, atenția la detaliu și află informații despre tehnici diferite de desen ȋn creion, cărbune sau pastel. Aceștia vor fi inspirați din operele marilor maeștri, precum Leonardo da Vinci sau Albrecht Dürer.

Cei mici pot participa și la atelierele de pictură pe tricou. Toate materialele necesare sunt incluse în prețul atelierului: tricouri disponibile în toate mărimile, culori, pensule, modele.

Totodată, atelierul „În lumea lui Picasso” propune realizarea unui portret în stil cubist prin tehnici de desen și pictură.

Copiii au posibilitatea să facă și cursuri intensive de pictură și desen la Art Safari Kinder School. Cursurile intensive de pictură (4, 5 sau 10 ședințe) sunt dedicate unor mari pictori români: Tonitza, Luchian și Grigorescu.

În atelierul Tonitza, cei mici vor picta în laviuri, iar în cadrul atelierului Luchian, micii artiști vor învăța să picteze flori. În atelierul dedicat lui Nicolae Grigorescu, vor picta peisaje.

Toate materialele necesare sunt incluse în preț, iar cei mici își vor putea lua operele acasă.

Cursurile intensive de desen (4, 5 sau 10 ședințe) se concentrează în jurul marelui Brâncuși. Aceste ateliere îi vor învăța să deseneze în diverse tehnici, inspirați atât de opera marelui artist Constantin Brâncuși, cât şi a altor maeştri.

Prețul unui atelier individual: 120 lei, durata: 1 oră.

Cursurile intensive de pictură sau desen includ și un tur ghidat în Art Safari. Prețurile diferă în funcție de numărul de ședințe:

  • 4 ședințe (440 lei),
  • 5 ședințe (550 lei),
  • 10 ședințe (1.000 de lei).

Programul Art Safari Love Edition, până pe 10 septembrie 2023:

Joi – Duminică – 12:00 – 21:00;

Night Tours – în fiecare vineri și sâmbătă 22:00 – 1:00  

Biletele pot fi achiziționate online sau direct de la locație.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.