VIDEO: ARTmania te cheamă la Sibiu

“La ARTmania nu te duci doar pentru experiența muzicală” spune Codruța Vulcu fondatoarea festivalului.

Este un eveniment în care poți avea parte de o experiență de neuitat, la care sunt așteptați toți cei pasionați de muzică rock. Festivalul se desfășoară în perioada 28-30 iulie în Piața Mare din Sibiu.

Fondatoarea și directoarea festivalului, Codruța Vulcu, a fost invitata matinaliștilor Alex și Andreea, pe București FM.

Ediția de anul acesta vine cu premiere: „2023 îi aduce pe Porcupine Tree, cât și pe Emperor pentru prima dată în România. Pentru Porcupine Tree, cred că ne-am luptat 14 ani să-i aducem. Am trimis la mail-uri, am lucrat cu agenția, am reușit în 2018 să îl aducem pe Steven Wilson solo. De abia anul acesta sunt într-un turneu reuniți și se pare că este și ultimul.”

Codruța Vulcu ne introduce în experiența festivalului: „ARTmania este ceva ce îmbină mai multe lucruri, nu doar muzica. Acolo nu te duci doar pentru experiența muzicală, ci și pentru alte experiențe. Noi avem concerte în Piața Mare între ora 19:00 și ora 24:00. Este o piață publică, ea nu poate fi închisă toată ziua, fiind și terase și case în zona respectivă.”

Dacă ai bilet la festival, ai și avantaje: „Avem parteneriate cu Muzeul Astra, cu Muzeul Brukenthal, unde participanții care au brățară de festival fie intră gratuit ca la Muzeul Astra, fie beneficiază de o reducere foarte mare la Muzeul Brukenthal. Noi avem foarte mulți participanți care vin cu copiii.”

La ARTmania sunt așteptați și tineri. „Eu cred în tinerele generații, în copiii care vin, au acces mult mai mare la informație și unii dintre ei sunt ascultători foarte buni, unii dintre ei sunt muzicieni de excepție și mai ales că în perioada asta România pune pe harta festivalurilor tot felul de momente. E nevoie și de un echilibru pe partea asta, dar există ARTmania, cum îl numim noi, un festival boutique.”

„Festivalurile de tip boutique sunt, spunem noi, cele mai relevante, pentru că acolo poți să vezi efectiv fiecare trupă la modul real, ascultarea muzicii peste 5h nu este posibilă, restul sunt evenimente de relaxare, de destindere, de distracție. Dar dacă real vrei să asculți activ muzică mai mult de patru-cinci formații este imposibil pe zi.”

Festivalul poate fi ocazia potrivită pentru un city break în Sibiu. „Este un city break cu artă, cultură și muzică bună. Cei care vin la festival vin în general vineri și pleacă luni. Se bucură de concerte, dar și de o locație frumoasă. Merg și prin împrejurimi. Vizitează orașul, vizitează tot ceea ce are istoric Sibiul să arate.”

Pregătirile sunt intense pentru următoarele două ediții. „Deja suntem într-un proces avansat pentru ediția din 2024, care e a 17-a, iar pentru 2025 se lucrează la ceva mult mai mare deoarece aniversăm. Suntem unul dintre cele mai vechi evenimente sau festivaluri de la noi, din zona privată, antreprenorială. 2024 și 2025 pot descrie o pagină de istorie a unui eveniment care i-a învățat pe mulți alții să facă festival.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.