Prima pagină » Actualitate » Agenţia Naţională Antidrog si Academia „Titi Aur” au lansat campania de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool şi droguri la volan „DRIVE CLEAN”
Agenţia Naţională Antidrog si Academia „Titi Aur” au lansat campania de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool şi droguri la volan „DRIVE CLEAN”
Articol de arionmihaela,
20 iulie 2023, 15:58 / actualizat: 20 iulie 2023, 20:58
Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Academia „Titi Aur”, a lansat campania de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool şi droguri la volan „DRIVE CLEAN”.
Evenimentul de deschidere a avut loc la sediul Academiei „Titi Aur”, iar jurnaliştii prezenţi au experimentat, cu ajutorul ochelarilor speciali, condusul sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive.
Au avut loc demonstraţii în sala de simulatoare, fiind testată viteză de reacţie cu şi fără ochelarii speciali, dar şi demonstraţii pe platoul de îndemânare, fiind parcurs un traseu simplu: jaloane şi frânare la punct fix, cu şi fără ochelarii speciali.
Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului a fost de a informa participanţii la trafic cu privire la modificarea Codului Penal.
Astfel, conducătorul auto, aflat sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive ori fără a deţine permis de conducere şi care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Campania „DRIVE CLEAN” este desfăşurată la nivel naţional, de către Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Academia „Titi Aur” şi are două obiective: siguranţa rutieră şi comportamentul adictiv.
Se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care doresc să obţină un permis de conducere sau deţin calitatea de conducător auto.
https://www.youtube.com/watch?v=yE1zEddfORA
Reamintim că substanţele psihoactive acţionează asupra sistemului nervos central, cu efecte atât asupra stării fizice, cât şi psihice, modifică senzaţiile şi percepţiile, atenţia şi gândirea şi generează tulburări în întreaga viaţă afectivă, emoţională, dar şi în comportamentul celor ce le consumă.