Bucharest Pride 2023 va avea loc între 21 și 29 iulie

Sursa foto: Asociatia Accept/facebook

Asociația ACCEPT organizează cea de-a 18-a ediție Bucharest Pride – festivalul dedicat comunității LGBTQIA+ din România, în perioada 21-29 iulie.

Sub umbrela Visible love. Visible families, evenimentul se va concentra în acest an asupra sentimentului de familie, cât și a dreptului comunității LGBTQIA+ de a avea o familie, indiferent de orientarea sexuală și identitatea de gen.

Calendarul Bucharest Pride va include un amplu program de evenimente culturale și comunitare inspirate de tema diversității familiilor, desfășurate în săptămâna Pride și timp de 4 zile în Pride Park (Parcul Izvor din capitală).

Festivalul va culmina cu Marșul Bucharest Pride, programat pe 29 iulie.

Bucharest Pride îşi deschide porţile vineri, pe 21 iulie, cu vernisajul expoziţiei A Filthy Queer Feast, organizat de la ora 19:00 la Atelier35, urmat de o nouă ediţie a petrecerii Queer Night – programată de la ora 22:00 le Platforma Wolff.

Printre surprizele puse la cale de organizatori anul acesta se numără Queer Burlesque Show, primul spectacol de acest gen organizat vreodată în România, o seară a filmelor Queer, realizată în colaborare cu festivalurile ART200, Queer Voices şi Animest, o reprezentaţie specială a spectacolului TransLucid, recent premiat la Gala UNITER şi vernisajul celei de-a treia ediţii inVIZIBIL, proiectul fotografic care onorează şi celebrează comunitatea trans din România.
Finalul Bucharest Pride va fi unul la înălţime: un concert Delia, programat sâmbătă, după marş, de la ora 22:00, în Q Club.

În cele 9 zile de festival, comunitatea şi aliaţii vor putea alege dintr-o listă de peste 90 de expoziţii, proiecţii, spectacole, ateliere, conferinţe şi concerte la care să celebreze cultura şi identitatea Queer.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.