Etapa a doua a Superligii aduce în prim plan derby-ul orgoliilor bucureștene, FCSB – Dinamo!

După un start de campionat în care multe „nume grele” mai degrabă au dezamăgit iar fotbalul a fost înlocuit de cerbicie, etapa secundă a Superligii debutează cu o întâlnire care se anunță a fi interesantă, anume Sepsi Sf Gheorghe – U Craiova 1948.

Etapa trecută Sepsi a debutat bine în Giulești, covăsnenii obținând un punct în Grant în vreme ce Craiova lui Mititelu a fost înfrântă clar pe teren propriu de FCSB.

Se anunță a fi un meci de luptă între două echipe care au drept obiectiv, măcar teoretic, accederea în play-off.

A doua partidă a zilei opune UTA și CFR Cluj, „campioanele provinciei” dezamăgind amândouă la debut.

UTA a obținut in-extremis un egal la Galați (gazdele au ratat un penalty) în vreme ce clujenii au fost dominați copios de nou-promovata Poli Iași pe teren propriu și au câștigat cu 2 la 0 doar datorită experienței.

Partidă interesantă, așadar, în care CFR Cluj pornește drept favorită.

 

Ziua de sâmbătă debutează cu Farul – Voluntari, un meci ce s-ar putea dovedi mai dificil decât ar părea pentru campioana Farul, în condițiile în care constănțenii au învins dar n-au convins la debut iar ilfovenii au jucat bine în partida de debut și nu se vor da la o parte din fața băieților lui Hagi.

Derby-ul orgoliilor, FCSB – Dinamo este programat sâmbătă seară, pe stadionul Arcul de Triumf, în condițiile în care telenovela disputării partidei pe Stadionul Ghencea a ajuns subiect de scandal național.

FCSB a început bine campionatul cu o victorie clară pe terenul FCU Craiova 1948, un 3 la 1 sec ce nu a lăsat loc de comentarii și se anunță o candidată serioasă la titlu prin fotbalul etalat în ultima vreme.

Dinamo, pe de altă parte, deși a arătat determinare, a pierdut la debut împotriva celeilalte echipe din Cetatea Banilor, 0 la 2 în fața unei Craiove în care Mitriță și coechipierii săi nu au părut să fie teribil de capacitați.

În derby probabil vom vedea aceeași determinare din partea ambelor echipe, FCSB pornind favorită datorită diferenței mari de valoare.

Poli Iași și Hermannstadt deschid ziua de duminică, întâlnirea dintre cele două învinse nedrept în prima etapă (Iași de către CFR Cluj și sibienii de Farul) fiind una în care ambele echipe au șansa să dovedească faptul că merită mai mult decât au obținut în startul campionatului.

Săptămâna se încheie cu U Cluj – Rapid, meciul anunțându-se a fi unul dificil pentru giuleșteni.

Cu un egal în care nu au strălucit, rapidiștii trebuie să adune puncte pentru a-și atinge obiectivul, calificarea în play-off, în condițiile în care studenții clujeni doresc să obțină la rândul lor prima victorie, după egalul obținut la Ploiești, 1 la 1, etapa trecută.

Luni, FC Botoșani si Petrolul, două dintre formațiile care au dezamăgit la debut, se întâlnesc într-o dispută fără o favorită certă, etapa fiind închisă de partida dintre Universitatea Craiova și Oțelul Galați, o partidă în care oltenii se anunță a fi mari favoriți!

Programul complet al etapei a doua:

Vineri, 21 iulie:

18:30 Sepsi vs FCU Craiova

21:30 UTA vs CFR Cluj

 

Sâmbătă, 22 iulie:

18:15 Farul vs Voluntari

21:30 FCSB vs Dinamo

 

Duminică, 23 iulie:

18:30 Poli Iași vs Hermannstadt

21:30 U Cluj vs Rapid

 

Luni, 24 iulie:

18:30 FC Botoșani vs Petrolul

21:30 Universitatea Craiova vs Oțelul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.