Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Ne răcorim la cinema cu noi premiere, iar prima recomandare este ”Oppenheimer”, un thriller epic, scris și regizat de Christopher Nolan, care ne aruncă în paradoxul palpitant al omului enigmatic ce trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva.

Aceasta este povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice, iar filmul vine cu o distributie masivă, de excepție.

Cillian Murphy, pe care îl știm și din ”The Dark Knight Rises” și ”Peaky Blinders”, joacă excepțional rolul lui J. Robert Oppenheimer și o are alături pe Emily Blunt, câștigătoare a Globului de Aur, în rolul soției sale, biologul și botanista Kitty Oppenheimer.

Câștigătorul premiului Oscar, Matt Damon, îl portretizează pe Leslie Groves, directorul Proiectului Manhattan, iar nominalizatul la Oscar Robert Downey Jr, îl interpretează pe Lewis Strauss, un comisar fondator al Comisiei pentru Energie Atomică a SUA.

În rolurile principale îi mai vedem pe Florence Pugh, nominalizată la Oscar, Josh Hartnett, Casey Affleck, laureat al premiului Oscar, pe Rami Malek, câștigător al premiului Oscar, pe Kenneth Branagh, cineast și actor câștigător al premiului Oscar și pe Tom Conti, nominalizat la Oscar, în rolul lui Albert Einstein.

Filmul se bazează pe cartea „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, premiată cu Pulitzer, de Kai Bird și Martin J. Sherwin, și este distribuit în cinematografe de RoImage 2000.

Cealalta premieră de la cinema este mult așteptata producție ”Barbie”, cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile principale.

Barbie ar fi putut avea multe filme de animație până acum, dar niciodată o reprezentare live a mașinii roz și a ținutelor elegante. Deși ideea de a transforma elementul de bază Mattel într-o acțiune live a fost discutată de peste un deceniu, a fost nevoie de regizoarea Greta Gerwig pentru a-și semna numele în proiect și a-l realiza.

Cu nimeni alta decât Margot Robbie, Barbie ar putea fi una dintre cele mai așteptate producții din această vară. Potrivit collider.com, filmul va fi disponibil pentru a fi difuzat exclusiv pe noul serviciu de streaming Max al Warner Bros, urmând pașii altor lansări recente, inclusiv Shazam! Fury of the Gods si Magic Ultimul dans al lui Mike.

Așadar, în cinematografe ne așteaptă două premiere care se vor duela pentru titlul de cea mai bună premieră a verii. #RamaneDeVazut cine și dacă va câștiga. Ai ce vedea pe marele ecran, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.