Vești bune…au demarat lucrările pe Strada Ghidigeni din Sectorul 5!

Google street view

În două săptămâni, Strada Ghidigeni va deveni practicabilă!
Asta le-a promis primarul Cristian Popescu Piedone locuitorilor din zonă.

Strada, deși se află în Sectorul 5, era în administrarea Primăriei Municipiului București. Însă, acum, după preluarea ei în administrarea Primăriei Sectorului 5, această stradă va fi făcută practicabilă, într-o primă etapă.

Pe Ghidigeni, în București, în secolul XXI, nu există rețea de apă și canalizare, trotuare și sistem rutier cu asfalt iar când plouă strada se transformă în noroi, gropile imense se umplu de apă, formând adevărate lacuri.
Vor fi amenajate provizoriu trotuare, locuri de parcare iar carosabilul va fi reparat, astfel încât să se poată circula în condiții cât mai bune, le-a promis Piedone locuitorilor din zonă.

Strada va fi modernizată definitiv, cu rețea  de apă și canalizare și va primi un sistem rutier cu asfalt, abia după ce Apa Nova va finaliza lucrările de reabilitare a celor trei apeducte care trec pe sub Starda Ghidigeni, până în Prelungirea Ghencea, pe o lungime de circa un kilometru. Unul dintre acestea are o vechime de peste 100 de ani.

„Știu de stradă de la început. Nu era în administrarea noastră. Acum, în baza unui protocol inițiat de Primăria Sectorului 5, s-au luat anumite străzi în administrarea. Chiar dacă erați pe aria teritorială a Sectorului 5, nu erați în administrarea noastră, erau la Primăria Capitalei.
Noi o vom face practicabilă, până nu își termină investiția cei de la Apa Nova, pentru că, dedesubt, știți prea bine, este apeductul…
În maxim două săptămâni va fi o stradă  practicabilă. Ăsta este proiectul pe care îl aveți astăzi, inclusiv cu cei de la Primăria Capitalei, în derulare. Strada este în program. Deci, după zeci de ani, de fapt, după Revoluție, nu știu dacă a venit cineva pe aici sau a făcut ceva”, a declarat Piedone.

În context, trebuie menționat faptul că Primăria din Fabrica de Chibrituri a reușit să acceseze fonduri din Programul Național  „Anghel Saligny” pentru modernizarea mai multor străzi din Sectorul 5 – Ghidigeni, Drumul Sân Paul, Intrarea Șimleu, Strada Teiuș, Strada Sântimbreanu, Drumul Cooperativei, Strada N. D. Cocea, care nu beneficiază de rețea de apă și canalizare sau de sisteme rutiere moderne.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.