Atenționare MAE: Circulaţia autocamioanelor este restricţionată pe anumite sectoare de drum din Bulgaria!

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania/facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în Republica Bulgaria, în cazul înregistrării unor temperaturi de peste 35 de grade Celsius, în intervalul orar 13,00 – 21,00, circulaţia autocamioanelor cu masa de peste 20 tone va fi restricţionată pe anumite sectoare de drum aflate pe teritoriile regiunilor Ruse, Şumen, Târgovişte şi Kârdjali.

Restricţiile de circulaţie nu se aplică autocamioanelor care transportă alimente perisabile, animale vii, încărcătură specifică sub regim de temperatură sau materiale periculoase (ADR).

Pe timpul aplicării restricţiilor de circulaţie, autocamioanele cu masă de peste 20 de tone vor aştepta în afara carosabilului, în locuri amenajate, fără să împiedice circulaţia celorlalte autovehicule.

Astfel, pentru mijloacele de transport marfă cu greutate de peste 20 tone, în regiunile Şumen şi Târgovişte, circulaţia va fi oprită până la 31 august, iar în regiunea Ruse, circulaţia va fi oprită, deocamdată până la 31 iulie,

Pentru mijloacele de transport marfă cu greutate de peste 20 tone, în regiunea Kârdjali, circulaţia va fi oprită până la 31 iulie.

Autorităţile bulgare recomandă şoferilor să conducă preventiv şi să respecte în mod strict semnalizarea rutieră existentă în aceste zone.

Şefii direcţiilor regionale de infrastructură rutieră vor monitoriza prognozele meteo şi, în cazul înregistrării de temperaturi ridicate, vor putea decide la nivel regional impunerea/prelungirea restricţionării circulaţiei traficului greu de automarfare cu masa de peste 20 de tone pe anumite sectoare de drum.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Republicii Bulgaria, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510. De asemenea, cei care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web sofia.mae.ro, consular-protection.ec.europa.eu, www.mae.ro şi reaminteşte celor care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.