Actele normative care restrângeau activitatea medicilor stomatologi au fost abrogate de CMSR

Actele normative care restrângeau şi limitau activitatea medicilor stomatologi au fost abrogate de CMSR.

La solicitarea medicilor stomatologi, în data de 28.06.2023, deputatul Elena Hărătău a înaintat o interpelare parlamentară ministrului Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila, căruia i-a solicitat să intervină în regim de urgenţă în vederea rezolvării nemulţumirilor prezentate de către aceştia.

A cerut în mod expres abrogarea celor două decizii emise de Colegiul Medicilor Stomatologi, publicate în Monitorul Oficial nr. 556/21 iunie 2023, care restrângeau şi limitau activitatea medicului stomatolog, prin diferenţierea tipului de manopere în funcţie de diferite specializări.

Cele două decizii se refereau la aprobarea competenţelor medicului stomatolog, respectiv ale medicului stomatolog specialist (absolvent al unui rezidenţiat într-o specialitate stomatologică), precum şi a competenţelor medicului specialist în specialitatea Chirurgie dento-alveolară.

Cerinţa medicilor stomatologi de a fi abrogate cele două decizii a fost motivată de faptul că rezidenţiatul în specialitatea „Stomatologie generală” nu a fost obligatoriu timp de 16 ani, iar manoperele permise erau limitate doar într-o mică măsură.

sursa foto: fb cmsr

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.