David Popovici: ,,Nu există magie, există doar antrenament, există efort constant pentru a-ți atinge țelul”

Facebook/ FRNPM

David Popovici s-a întors de la Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka (Japonia).
Sportivul de 18 anui a obținut locul 4 la 200 de metri liber și locul 6 la 100 de metri liber.
El a sustinut o conferinta de presa la Salonul Oficial de la Aeroportul ,,Henri Coanda” (Otopeni), in care a declarat ca e motivat si abia asteapta sa ocupe din nou, primul loc pe podium.

Această prezentare necesită JavaScript.

,,Am învățat cât de importantă e și în vremuri mai puțin bune, nu doar în vremurile bune. Cred că e cea mai bună ocazie pentru mine acum să le transmit copiilor și tinerilor care mă urmăresc că nu există magie, există doar antrenament, există efort constant pentru a-ți atinge țelul. E complet uman și normal să nu-ți iasă mereu, prefer să fiu un sportiv complet care știe să gestioneze suișurile și coborâșurile unei cariere imprevizibile pe care ți-o aduce sportul, decât un robot care știe doar să câștige. Consider că aceste experiențe mă fac mai puternic. 

Cred că a fost cel mai intens an din viața mea, a fost un an haotic, bizar. Am reușit să trecem prin el cu bine și cred că acum este o oportunitate foarte bună pentru mine să înțeleg curajul și asumarea. Ține doar de mine cum reacționez când întâmpin obstacole în drumul meu. Este un proces, iar eu sunt aici să învăț. După cum văd eu lucrurile acum, am două variante.

Prima, las ceea ce s-a întâmplat să mă demoralizeze, să mă țină în loc, respectiv a doua variantă, să las ceea ce s-a întâmplat să mă motiveze și caut să mă autodepășesc. Voi alege varianta a doua, bineînțeles, iubesc ceea ce fac. Nu am cum să câștig întotdeauna, îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva. Asta e lumea reală”.

”Îmi pare rău dacă vă așteptați la altceva. Aș vrea să închei cu un citat al lui Earl Nightingale: Nu renunța niciodată la visul tău doar pentru că îți va lua timp să-l atingi. Timpul trece oricum” 

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern declara zilele trecute ca David nu are de ce să fie dezamăgit, a luptat, dar nu câştigat medalii, iar lucrurile se vor rezolva în urma discuţiilor cu antrenorul.

Camelia Potec: ,,Cel mai important lucru este că sportivii noștri s-au întors acasă sănătoși, e un lucru foarte important, având în vedere deplasarea lungă, fusul orar diferit, celelalte condiții. Avem nevoie de o binemeritată vacanță, urmând să ne așezăm și să vedem care e planul pentru pregătirea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.