Expoziţia de pictură „Univers floral” a artistei Elisabeta Sultan, la Artoteca BMB

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) anunţă vernisajul expoziţiei de pictură „Univers floral”, al artistei Elisabeta Sultan, joi, 3 august 2023, ora 18:30, la Artoteca BMB.

Elisabeta Sultan este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, Secţia Pictură şi membră titulară din anul 2021 a Uniunii Artiştilor Plastici din România. A avut numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate.

„Într-o lume dominată de tehnologizare şi de evoluţie ştiinţifică, care a adus inevitabil un stil de viaţă trepidant, uităm să trăim bucuria simplă pe care ne-o poate oferi natura: o simplă observare a unei flori, a unui copac, sau a unui nor pe cer. Prin intermediul lucrărilor mele îndemn privitorul să îşi acorde o pauză din goana cu care trece prin viaţă şi să privească frumuseţea unei flori altfel decât a făcut-o o până acum. Picturile mele iau naştere dintr-o contopire între imaginea captată de ochiul uman şi cea surprinsă de ‘ochiul’ camerei foto. Floarea se transformă în obiect de studiu, astfel detaliul capătă un rol primordial, tocmai pentru a accentua spectacularul pe care ni-l poate oferi imaginea unei flori, spectacular care ne poate dărui o bucurie ce poate fi trăită oricand. În picturile mele, florile danseaza, vorbesc, îşi etalează măreţia cu care le-a înzestrat Dumnezeu. Ele ne pot aduce mai aproape de Dumnezeu”, a afirmat Elisabeta Sultan.

În deschiderea evenimentului va vorbi despre artistă şi creaţiile sale curatorul expoziţiei, Carmen Olteanu, pictor şi doctor în arte plastice şi decorative.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 3 august – 31 august 2023, de luni până vineri, conform programului Artotecii BMB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.