Condiții de coșmar în căminele din campusul Grozăvești!

Foto: Marga Tudor Băleanu

Studenții de la Universitatea din București trăiesc experiențe dezamăgitoare în căminele campusului Grozăvești, unde se confruntă cu condiții precare de trai și de siguranță.

În noaptea de 30 spre 31 iulie 2023, în jurul orei 03:00, câțiva dintre studenții Universității București cazați în căminele din Grozăvești au fost victimele unui furt.

În absența acestora, o persoană s-a strecurat pe geam în camerele lor și a furat bunuri materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Printre bunurile materiale furate sunt două laptop-uri, un ceas, o pereche de căști, un ghiozdan, haine și accesorii.

Potrivit declarației unei martore, victimele au sesizat poliția, care a venit și a luat amprente din camerele respective. Acum, se așteaptă identificarea vinovatului.

După această experiență, studenții sunt îngrijorați și spun că se tem pentru siguranța lor, mai ales că aceasta nu a fost singura experiență negativă pe care au trăit-o în cămine.

Studenții au mai spus și că paza căminelor lasă de dorit. Au existat momente în care câțiva dintre aceștia au surprins oameni ai străzii spălându-se în băile căminelor, care sunt la comun, pe hol.

În unele cămine ale Universității din București, gândacii se găsesc peste tot: în băi, pe holuri, în dormitoare și chiar și în pat.

Asociația Studenților din Universitatea București au făcut o postare pe rețelele de socializare în care a prezentat problemele pe care le întâmpină studenții cazați în cămine.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reprezentanții ASUB au înaintat către Consiliul de Administrație și către Senatul Universității din București dovezi foto-video ale celor menționate și o serie de revendicări și cerințe disponibile pe website-ul ASUB.

Condițiile din căminele Grozăvești au mai fost publicate în presă și în anii trecuți: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/sobolani-si-gandaci-in-caminele-din-grozavesti-ce-spun-reprezentantii-universitatii-1060410

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.