ISU Dobrogea: Sute de oameni au fost asistați medical de echipajele de prim ajutor

Foto: Marga Tudor Băleanu

Nouă persoane au murit prin înec pe litoral, de la începutul sezonului estival, în alte 20 de cazuri pompierii reuşind salvarea oamenilor din apă, a informat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”.

Aproape 900 de persoane au fost asistate medical de echipajele corturilor de prim ajutor amplasate pe plajă, jumătate dintre acestea fiind transportate la spital.

Cele mai multe intervenţii au avut loc în staţiunea Eforie Nord – 242, urmată de Costineşti – 219 şi Mamaia – 167 intervenţii.

Pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, personalul Inspecţiei de Prevenire a executat, în aceeaşi perioadă, 224 controale privind domenii de activitate printre care turism şi comerţ, în urma cărora au fost constatate 1.169 deficienţe şi au fost aplicate 973 avertismente şi 190 de amenzi în cuantum de 1.783.000 lei.

În fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situaţii de urgenţă pe tronsoane prestabilite de pe autostrada A2, cu personal şi tehnică din cadrul ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa şi ISU Bucureşti-Ilfov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.