„Efectul Picasso”, la Muzeul de Artă Recentă din București

Sursa foto: MARe/Muzeul de Artă Recentă/facebook

42 de expoziții în 8 țări marchează 50 de ani de la moartea lui Picasso. România este una dintre cele 8 țări.

„Efectul Picasso” se va deschide pe 27 septembrie 2023 la Muzeul de Artă Recentă din București și se va închide pe 8 ianuarie 2024. Cuprinde 46 de lucrări semnate de artistul spaniol și 50 de lucrări ale artiștilor români care au fost inspirați de acesta.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Musée National Picasso-Paris și celebrează 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso, printr-un proiect în care sunt parte alte 42 de muzee din lume, care vor deschide și ele expoziții dedicate artistului.

Printre artiștii români expuși împreună cu Pablo Picasso se numără: Ion Grigorescu, Mircea Cantor, Victor Man, Dumitru Gorzo, Florin Mitroi, Marin Gherasim, Ștefan Bertalan, Alexandru Țipoia, Alexandru Rădvan, Neculai Păduraru, Alma Redlinger, Pisica Pătrată.

„Efectul Picasso este o expoziție deschizătoare de drumuri. Nu doar va relua legătura la nivel înalt după cei 55 de ani de la expoziția Picasso din 1968, ci va constitui un model de și o resursă pentru viitoarele generații de artiști și pentru publicul acestora, pentru societatea și cultura locală și regională. Efectul Picasso la MARe/Muzeul de Artă Recentă București va fi evenimentul cultural major al deceniului.

Concepută împreună cu Muzeul Picasso din Paris, susținută și sponsorizată de instituții și de corporații locale, expoziția și activitățile conexe vor marca un nou nivel de angajare socială în dezvoltarea unui public modern și a unei societăți inovatoare, cu un înalt standard al calității vieții și cu competențe și aspirații culturale superioare. Expoziția Efectul Picasso va ocupa MARe în întregime.” – Erwin Kessler, directorul Muzeului de Artă Recentă București.

România este singura țară dintre statele central-europene și est-europene care face parte din amplul proiect lansat de Spania și Franța, printr-un parteneriat guvernamental. În toamna anului 2023 se împlinesc, de asemenea, 5 ani de la deschiderea MARe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.