VIDEO: Craiova învinge dar nu convinge, Dinamo ia primul punct, Farul se stinge de-a binelea iar FCSB depășește CFR în primul derby al campionatului!

Cu Reghecampf instalat pe bancă, Universitatea Craiova a câștigat la limită, scor 1 la 0 (gol Ivan din penalty), meciul disputat pe teren propriu în compania celor de la Hermannstadt.

Jocul oltenilor a dezamăgit însă, lipsa coeziunii și a ideilor tactice resimțindu-se pe parcursul întregii partide.

În fapt, în teren Ivan și Mitriță fac ce vor ei, când vor ei, iar dacă nu le iese o execuție personală atunci alb-albaștrii suferă.

În această manieră va fi greu pentru Universitatea să emită pretenții la titlu pe termen lung.

 

Dinamo s-a trezit, în sfârșit, și a reușit să obțină un egal, scor 1 la 1), pe terenul Universității Cluj.

A deschis scorul Politic pentru bucureșteni (min 15) și a egalat Popa pentru studenți (min 51).

Deși gazdele au controlat jocul în mare parte, vestea bună pentru alb-roșii a fost că nu s-au pierdut cu firea, au jucat organizat și s-au apărat calm și a înflorit astfel un „vârf” de speranță pentru fanii „câinilor” că poate există o șansă de evitare a retrogradării, deși Dinamo rămâne ultima în clasament în continuare.

 

Farul lui Gică Hagi, campioana en-titre, continuă deriva în campionat, echipa de la malul mării pierzând o nouă partidă, de data aceasta în fața Petrolului Ploiești.

Dacă etapa trecută defensiva „marinarilor” încasa 3 goluri de la Poli Iași, în această etapă a fost rândul ploieștenilor să înscrie de 3 ori în poarta lui Buzbuchi, Petrolul învingând meritat cu 3 la 2 (goluri Jair, Grozav și Irobiso pentru gazde respectiv Mateus și Carnat pentru oaspeți).

Campioana contorizează așadar 2 victorii și 2 înfrângeri în primele patru etape iar Hagi trebuie să schimbe total atitudinea și stilul de joc al băieților săi dacă vrea să aibă șanse să-și apere titlul!

 

Săptămâna a fost închisă de cel mai așteptat meci al etapei, derby-ul dintre FCSB și CFR Cluj.

Disputat pe noul stadion Steaua în fața a peste 26500 de spectatori, record de audiență atât pentru actuala ediție de campionat cât și pentru arena din Ghencea, meciul a fost dominat de roș-albaștri, duelul dintre Coman-Olaru-Șut-Djokovic-Compagno și Yeboah-Muhar-Birligea a dat câștig de cauză clar gazdelor în desfășurarea ostilităților.

Câteva observații:

FCSB

– Cordea, deși talentat, nu pare integrat în jocul echipei nici după mai mult de un sezon

– Octavian Popescu, poate cel mai talentat vârf al generației sale, nu s-a maturizat deloc în joc și ieri a fost „mână moartă”, înlocuirea sa cu Compagno fiind mutarea câștigătoare

– Florinel Coman este peste nivelul campionatului și al FCSB-ului în sine!

– Compagno este vârf de careu adevărat, meritul singurului gol de pe tabelă aparținându-i 100% (a obținut penalty-ul inteligent, din poziționare, și a transformat imperial lovitura de pedeapsă).

Faptul că a fost introdus pe teren de abia în repriza a doua a privat-o pe FCSB de mai multe reușite și a ținut-o pe CFR în joc.

CFR

– deși a plecat Dan Petrescu, stilul „patentat”, al așteptării nesfârșite a unei greșeli a adversarului, a rămas.

Andreea Mandorlini nu pare să fi înțeles că nu poți învinge o altă echipă de top, cu atât mai puțin nu poți fi favorit la titlu, dacă tot ce faci este să speri la o contră norocoasă a lui Yeboah sau Birligea.

– Yeboah, Birligea și Muhar au fost singurii jucători ai oaspeților care au încercat să „loveasca”, restul părând să joace mai mult la alibi

– așezarea tactică, ultra defensivă, cu 5 (!!!) fundași și 3 mijlocași defensivi sau la închidere a arătat lipsa de viziune a oaspeților!

Până la urmă dacă tot inviți adversarul să te atace, o va face, nu?

Iar părtași la victoria meritată a FCSB-ului sunt ceferiștii clujeni!

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.