MAE informează despre presupusa reținere a celor șapte români în Grecia

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania/facebook

Consulatul General al României la Salonic s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la reţinerea unui grup de şapte cetăţeni români, miercuri, în punctul de trecere al frontierei Promachonas, informează Ministerul Afacerilor Externe.

MAE menţionează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat oficiul consular în legătură cu acest incident şi nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest caz.

Reprezentantul oficiului consular a întreprins demersuri pe lângă autorităţile competente pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi situaţia juridică a persoanelor în cauză.

Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale, transmite MAE.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088 şi +30 2310 340089 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al consulatului: +30 6906 479076.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.