Teatrul Bulandra deschide stagiunea cu două spectacole noi

credit foto: Andrei Gîndac

Stagiunea Teatrului Bulandra se deschide pe 9 septembrie, cu premieră: ”Family.exe”, spectacol regizat de Mimi Brănescu pe un text propriu, o dramedie provocatoare și surprinzătoare, despre vulnerabilitate și traume de familie.

Alături de personajele din Family.exe, pătrundem într-o sufragerie, ca oricare alta, în care se intersectează reproșuri, traume, acuzații și foarte multe emoții, conform prezentării de pe  site-ul www.bulandra.ro.

Însă atunci când fiecare dintre cei prezenți apasă pe butoanele celuilalt, sistemul de operare familial începe să dea erori și să ruleze secvențe care scot la iveală vechi probleme de comunicare, mecanisme de gândire pre-instalate, neînțelegeri, amintiri stocate greșit și alte disfuncționalități, pe care nici măcar hazul de necaz nu pare să le mai remedieze.

Și-atunci poate că întregul „program” family.exe trebuie actualizat.

Spectacolul se joacă la Sala: Toma Caragiu și îi are în distribuție pe: Gheorghe Ifrim, Oana Tudor, Manuela Ciucur, Paula Niculiță, Andi Vasluianu, Cornel Scripcaru, Lucian Ifrim.

În același weekend, la Sala Liviu Ciulei se joacă, în avanpremieră, ”Obiceiuri necurate”, o comedie de situaţie construită ca o veritabilă farsă shakespeariană, ne anunță organizatorii.

”Obiceiuri necurate” reprezintă o incursiune într-un univers monahal distorsionat. Înlănţuirea de situaţii tragi-comice împinse uneori până la limita absurdului creează o poveste care are ca scop prezentarea şi demascarea ipocriziei clericale. Mizând pe fascinaţia exercitată de către universul monahal asupra lumii profane, textul se adresează unei palete cât mai largi de spectatori, îndemnându-i să participe atât pe cei deschişi cât şi pe cei mai sceptici.

Piesa nu are conotaţii teologice, unicul său scop fiind acela de a dezvălui latura profund umană a celor care se declară supuşi Bisericii pentru tot restul vieţii, având ca finalitate un mesaj cald, pozitiv, optimist şi nobil.

Actorul Mihai Constantin revine în calitate de regizor la acest text, după o montare ce s-a bucurat de succes pe aceeași scenă. Dacă atunci vorbeam despre un spectacol construit cu studenții săi, acum îi regăsim în distribuție pe: Adrian Ciobanu (Părintele Chenille), Andreea Bibiri (Maica Stareţă), Maria Veronica Vârlan (Sora Philamena), Silvana Negruțiu (Sora Augusta), Ioana Anastasia Anton (Sora Mary Catherine), Andreea Mateiu (Sally), Andrei Huțuleac (Paul) și Matei Constantin (George).

Din 13 septembrie, va fi din nou pe scenă Victor Rebengiuc,  în rolul principal din spectacolul ”Tatăl”. Următoarele reprezentații sunt pe 14 și 17, pentru care mai sunt foarte puține bilete disponibile.

Marius Manole revine și el la ”Bulandra”, pe  22 și 23 septembrie, în ”Richard 3, montat de regizorul Andrei Șerban. Și la aceste reprezentații mai sunt bilete, dar nu pe toate platformele destinate achizițiilor, pentru că au fost puse în vânzare deja din 20 iulie.

”Platonov”, o premieră a stagiunii trecute, alături de ”Cină cu prieteni”, ”Tache, Ianke şi Cadâr”, dar și de producții mult mai vechi, precum ”Artă” și ”Gigel”, se regăsesc de asemenea în programul lunii. Găsiți toate detaliile pe: www.bulandra.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.