Toate cele 100 de tramvaie noi, in flota transportului public, pana la finalul anului

foto: Adriana Baciu

Numarul bucurestenilor care folosesc transportul in comun a crescut cu 25% fata de anul trecut, spune primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.

Tot el anunta ca, pana la sfarsitul anului, in flota transportului public se vor afla toate cele 100 de tramvaie noi contracte, finantate din fonduri europene – prin Fondul de Mediu, dar si o contributie din partea primariei generale. Recent, Consiliul General a votat studiul de fezabilitate pentru alte 250 de tramvaie.

,, Suntem in faza finala a evaluarii pentru cei 30 de km de modernizare de linie de tramvai, deci undeva in trei saptamani din momentul asta o sa semnam contractele pentru proiectare și execuție. Am anunțat un calendar care este respectat. În fiecare saptamana vine un tramvai nou” a spus primarul Capitalei, Nicusor Dan.

Costul mentenanței cu noile tramvaie Imperio este de 0,21 lei per kilometru, fața de costul de mentenanța cu tramvaiele cu curent alternativ, care sunt de 5,75 lei per kilometru, explica Adrian Criț, director general STB:

,,De la inceputul anului și pana la 1 august s-au parcurs, cu toate tramvaiele din București, 11 milioane 500 de kilometri. Acest traseu al tramvaielor, peste un milion 800.000 de km sunt parcurși de tramvaiele Imperio. Mai mult de atat, gradul de utilizare a tramvaielor Imperio, unul mult mai mare decat a tramvaielor clasice, luand in considerare faptul ca au un parcurs mediu de la inceputul anului de peste 33.000 de km fața de aproape 27.000 de km tramvaiele din dotarea inițiala.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.