„Fabrica de jucării” – o nouă expoziție interactivă și educativă la Muzeul Copiilor

Sursa foto: comunicat de presa

Descoperă o lume magică din 25 august, la Muzeul Copiilor, în noua expoziție interactivă și educativă – „Fabrica de jucării”

La Muzeul Copiilor a fost deschisă o nouă expoziție interactivă și educativă – „Fabrica de jucării”, locul în care copiii pot descoperi informații interesante despre jucării – de la istoria lor și materialele folosite la construcția și asamblarea acestora, până la procesul de reciclare a jucăriilor vechi și noi.

Expoziția interactivă Fabrica de Jucării este un spațiu al creativității, construit special pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani, unde alături de întreaga familie pot explora și se pot distra împreună.

Sursa foto: comunicat de presa

Există mai multe zone tematice captivante:

1. „Din ce sunt confecționate jucăriile?” – aici copiii află informații despre materiile prime utilizate în fabricarea jucăriilor.

2. „Cum se prelucrează jucăriile?” – copiii vor explora utilajele și tehnicile de prelucrare a materiilor prime, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul.

3. „Cum se asamblează jucăriile?” – copiii vor învăța despre design, inginerie și prototipare, explorând procesul de asamblare a jucăriilor.

4. „Zona de construcții”– aici, într-un atelier specializat, cu ajutorul imaginației și a diverselor materiale de construcții, copiii vor realiza propriile jucării.

5. „Colectare și reciclare jucării” – copiii vor învăța importanța colectării și reciclării jucăriilor, promovând astfel un comportament responsabil față de mediu.

6. Fabrica de Jucării aduce în prim-plan și o zonă a inovațiilor și schimbările radicale aduse de revoluția tehnologică în industria jucăriilor. Copiii vor putea descoperi jucării interactive și electronice, jocuri video și console de jocuri, tehnologii precum realitatea virtuală și augmentată, roboți și jucării programabile, imprimare 3D și multe altele. Această secțiune va oferi o perspectivă fascinantă asupra viitorului jucăriilor.

Programul complet al expoziției poate fi accesat pe https://proedus.ro/muzeul-copiilor/.

Primarul General, Nicușor Dan, prezent la deschiderea expoziției, a declarat: „Educația non-formală, învățarea prin joacă sunt extrem de importante pentru dezvoltarea copiilor, de aceea susțin astfel de proiecte. Îi invit atât pe bucureșteni, cât și pe cei care sunt în vizită în Capitală să meargă cu cei mici la Muzeul Copiilor, unde pot vedea această expoziție, dar și altele, la fel de interesante și interactive”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.