Lista evenimentelor din acest weekend, în București

Sursa foto: ARCUB

Cea de-a XIII-a ediție Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition va avea loc în zilele de 25 – 26 august 2023. De vineri dimineața, pe Aeroportul Băneasa se deschide expoziţia de aviaţie generală – General Aviation Exhibition.

Găsiți aici mai multe detalii despre BIAS 2023.

Actorul Mihai Mălaimare va susține ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca – teatru pe care l-a înființat în 1990, împreună cu regizoarea Anca Florea.

Pe 26 și 27 august, va interpreta one man show-ul ”Actorul”, în aer liber, în stradă – acolo unde Masca ș avut scena de la înființare. Reprezentațiile vor avea loc pe Calea Victoriei (zona Muzeul Național de Istorie) de la ora 19:00, în cadrul evenimentului „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”.

Vezi aici detalii despre show-ul ”Actorul”.

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, de vineri până duminică, cel de-al doilea târg meşteşugăresc din seria celor patru prevăzute în proiectul ROM(a)NOR Interferences.

Mai multe detalii găsiți aici.

Bucureștenii sunt invitați, sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 18:00, Rondul de pe Șoseaua Kiseleff, să celebreze Ziua Limbii Române. Evenimentul își propune să aducă în prim-plan frumuseţea limbii române prin intermediul uneia dintre cele mai cunoscute şi practicate activităţi educative – dictarea.

Vezi detalii aici.

A început KINOdiseea, cel mai îndrăgit Festival de film pentru copii. Până pe 3 septembrie, pe marele ecran din faţa Primăriei Sectorului 2 vor rula unele dintre cele mai frumoase filme pentru copii și familie.

Mai multe detalii găsiți aici.

MINA, Museum of Immersive New Art, este primul spațiu imersiv din România și s-a deschis la București. Totodată, este cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est. Bonus: muzeul are un ghid special, unul virtual – un avatar cu inteligență artificială.

Primele două spectacole imersive sunt Gustav Klimt. The Immersive Show și Lumea Subacvatică. O călătorie imersivă a apei. Cele două vor putea fi vizionate începând cu data de 25 august.

Găsiți aici mai multe detalii despre MINA, Museum of Immersive New Art.

Cel mai mare eveniment de dans din Capitală va aduce laolaltă peste 30 de școli, studiouri și inițiative de dans, peste 15 stiluri de dans, peste 2000 de dansatori și 30.000 de bucureșteni să danseze împreună pe Calea Victoriei – în cadrul proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă urbană”, pe 26 august 2023.

Vezi detalii aici.

Pe 27 august, Bucureștiul va fi gazda L’Étape by Tour de France, cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor și pasionaților.

Vezi aici detalii despre L’Étape Romania by Tour de France.

Muzeul Municipiului București invită publicul la vernisajul expoziției tematice „Hanurile uitate ale Bucureștilor”, eveniment care va avea loc la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), vineri, 25 august, ora 18:00.

Pe noi „Acorduri de vară în gamă majoră”, vor fi prezentate, în acest weekend în Parcul Al.I. Cuza, povești și personaje care traversează artele.

Mai multe detalii, aici.

În ultimul weekend din luna august, Calea Victoriei devine pietonală şi găzduieşte activităţi recreative în aer liber în cadrul „Străzi deschise – Bucureşti”. Din programul artistic fac parte cel mai mare eveniment de dans din oraş, „Noaptea Dansului”, Parada Personajelor Operei Comice pentru Copii şi ultimele spectacole susţinute de marele artist Mihai Mălaimare în cadrul Teatrului Masca.

Vezi aici detalii despre programul „Străzi deschise – Bucureşti”, din acest weekend.

Bucureștenii sunt așteptați, de la ora 20:30, la un nou weekend de „Cinema în aer liber” în Parcul Titan, pe Insula Artelor. Este rândul a trei thrillere să captiveze publicul: „Decizia de a pleca”, „Conspirație la Cairo” și „Kompromat”.

Mai multe detalii găsiți aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.