#Update: 46 de victime, 8 pacienti intubati! Explozie urmată de incendiu la o stație GPL din localitatea Crevedia

Explozie urmată de incendiu la o stație GPL din localitatea Crevedia

Update:  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa a anunţat că incendiul de la Crevedia provocat de exploziile de la o staţie GPL a fost localizat.

„La acest moment, incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăţi a fost eliminat. Echipajele operative acţionează pentru lichidarea ultimelor focare”, a precizat, duminică, ISU.

La faţa locului se intervine cu 10 autospeciale de stingere şi o autoscară.

Bogdan Popescu, de la ISU Dâmboviţa, a precizat la faţa locului că în total au fost trei explozii, iar pompierii care au fost răniţi de cea de a doua explozie, cea mai puternică, interveneau de la distanţă de 100 de metri.

Reprezentantul ISU Dâmboviţa a fost şi el rănit uşor în explozie, având arsuri de gradul I la mâna dreaptă.

Update Guvern: Autorităţile au pus la dispoziţie două numere de telefon pentru persoanele din zona în care au avut loc, sâmbătă, exploziile din Dâmboviţa.

Cetăţenii din zonă care vor să reclame simptomatologie în zilele următoare şi cei care caută informaţii despre rude sau cunoştinţe afectate de explozii pot suna la 021.2069397 şi 021.2069398, a informat Guvernul.

Update: Apel la donare de sange!

Colegiul Medicilor Bucureşti face apel pentru donare de sânge în contextul în care mai multe persoane sunt internate în spitale din Capitală după exploziile care au avut loc în Dâmboviţa.

Centrul de Transfuzie Sanguină București este deschis mâine, 27 august, de la 07:30 până la 13:30.
Donatorii sunt așteptați pe strada Dr. Constantin Barabas nr. 2-4.
Sunt așteptați în special dontarii de trombocite.
Ministerul Sanatatii a transmis ca in spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor din judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați.
Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații.

Update: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că în acest moment sunt pregătite circa 60 de paturi de terapie intensivă pentru victimele exploziilor de la Crevedia.

„Victimele au început să sosească la spitalele de urgenţă din Bucureşti . Ca să putem face faţă acestei provocări, noi ne-am coordonat şi cu spitale care au capacitate de a trata în secţiile de terapie intensivă dotate cu aparate de ventilaţie pacienţii care au probleme. Vreau să le mulţumesc colegilor de la spitale militare – Spitalul Militar, Spitalul „Gerota” şi Spitalul „Agripa Ionescu”, care participă la acest efort. Avem disponibile, în momentul acesta, circa 60 de paturi de terapie intensivă, unde eventualii pacienţi pot ajunge. La celula de criză de la MAI participă doi secretari de stat de la Ministerul Sănătăţii, astfel încât să putem să avem un răspuns coordonat. Şi precizarea pe care a făcut-o domnul prim-ministru Marcel Ciolacu e foarte corectă: avem nevoie de coordonare, ea e realizată la nivelul MAI, partea de asistenţă medicală o vom asigura, iar împreună vom decide, in funcţie de starea pacienţilor, transferul lor în străinătate’, a declarat Rafila, sâmbătă seară, la Digi 24.

El a precizat că familiile victimelor vor beneficia de consiliere psihologică.

„E vorba de o situaţie specială, o tragedie şi facem tot ceea ce este necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat, încât oamenii să se simtă în siguranţă. La această activitate participă şi consilierul meu personal, domnul doctor Gabriel Diaconu. Ne pregătim să putem să acordăm şi asistenţă şi consiliere psihologică familiilor victimelor”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Update -Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că patru victime ale exploziei de la Crevedia vor fi transferate în această noapte în Italia şi Belgia.

„A fost activat sistemul european de protecţie civilă, mai mult ca sigur în noaptea aceasta un număr de patru pacienţi vor fi transferaţi in Italia şi în Belgia”, a declarat Ciolacu la Ministerul Afacerilor Interne.

Update-  Premierul Marcel Ciolacu a mers la celula de criză de la MAI constituită în urma exploziilor care au avut loc, sâmbătă, la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Update- Raed Arafat: 26 de pompieri raniti, din care unul grav!

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că circa 26 de pompieri au fost răniţi în urma unei a doua explozii care a avut loc la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unul dintre ei fiind în stare gravă.

„Iniţial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e în dinamică situaţia,  intubate. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, dar a fost panicată. Din păcate, aici a fost a doua explozie, după a doua explozie avem în jur de 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul în acest moment sunt cu arsuri în diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubaţie sau îngrijiri critice”, a spus Arafat.

Update Ministerul Sanatatii:

Conducerea Ministerului Sănătății este în legătură permanentă cu toți managerii de spitale din București. 12 spitale din Capitală sunt deja pregătite să primească pacienți.

(Institutia nu a anuntat care sunt cele 12 spitale „pregatite” pentru pacienti cu arsuri)

Explozie urmată de incendiu la o stație GPL din localitatea Crevedia

Forțe alocate: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 3 ambulanțe SMURD, 7 ambulanțe SAJ.

În sprijinul ISU Dâmbovița au fost alocate și 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanțe SMURD, 1 autospecială de intervenție la înălțime și 1 autospecială CBRN din cadrul ISU B-IF.

La locul intervenției se deplasează și elicopterul SMURD.

Update Infotrafic:

Infotrafic: „Explozie la o staţie GPL, în Crevedia; 5 persoane au fost rănite, traficul e blocat pe DN 1A
O explozie a avut loc, sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, cinci persoane fiind rănite, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În urma evenimentului, cinci persoane au fost rănite şi vor fi investigate medical”, arată sursa citată.

„Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului”, precizează Centrul Infotrafic.

Update IGSU: 
Având în vedere numărul de persoane implicate la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

Update IGSU:

La fața locului a fost alocată și autospeciala transport roboți.

Totodată, pentru protecția populației s-a luat măsura preventivă de evacuare, pe o rază de 300m.

Update IGSU: Efectivele de la fața locului au fost suplimentate după cum urmează:

-De la ISU BIF: 4 autospeciale de stingere, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 Post Medical Avansat ( PMA);

-De la ISU Prahova: 3 autospeciale de stingere

Update IGSU

Arderea se manifestă cu flacără violentă la 2 cisterne și o casă.

Până la acest moment, 6 victime vor fi transportate la spital în București cu arsuri considerabile pe suprafața corpului.

Totodată, 2 victime (atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dâmbovița/Târgoviște.

Update IGSU

Total mijloace angrenate în intervenție:

– ISU BIF – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 1 punct medical avansat, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.

-ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

– ISU PH – 3 autospeciale de stingere.

Update Ministerul Sanatatii

Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane. Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni. Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații.

Update Raed Arafat: 26 de pompieri raniti, din care unul grav!

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că circa 26 de pompieri au fost răniţi în urma unei a doua explozii care a avut loc la staţia GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, unul dintre ei fiind în stare gravă.

„Iniţial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e în dinamică situaţia,  intubate. A fost un stop cardiac la o persoană care nu era direct corelată cu incendiul propriu-zis, dar a fost panicată. Din păcate, aici a fost a doua explozie, după a doua explozie avem în jur de 26 de pompieri răniţi, dintre care unul grav, restul în acest moment sunt cu arsuri în diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubaţie sau îngrijiri critice”, a spus Arafat.

El a precizat că există în continuare pericol de explozie.

Revenim cu informatii

sursa foto: IGSU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.