Explozie Crevedia, Raed Arafat: 5 raniti pleaca peste 3 ore in Austria, Germania, Norvegia

„Pompierii răniţi grav în urma exploziilor de aseară au ajuns la Bruxelles, iar alte două persoane rănite grav, de asemenea, au ajuns la Milano.

Până acum am transferat patru, pe calea aerului, cu două avioane militare, transferaţi doi pompieri în stare critică şi care au plecat către spitalul militar de la Bruxelles. Şi alte două persoane civile care au plecat către un spital pentru arşi din Milano. Astăzi va fi cel puţin încă un transfer făcut şi primim de la Ministerul Sănătăţii, de la spitale unde sunt internaţi pacienţii, vom primi rapoartele medicale şi, bineînţeles, pe baza rapoartelor medicale noi deja avem locuri care ni s-au asigurat de către diferite ţări, pe baza fie a discuţiilor bilaterale, fie a activării Mecanismului de Protecţie Civilă Europeană. Deci, da, vor fi transferuri astăzi, e posibil să fie şi mâine. Depinde ce decid medicii care tratează pacienţii şi Ministerul Sănătăţii ce ne solicită ca să facem pentru a duce pacienţii respectivi către spitalele care au oferit locuri. Nu există în protocoale afară transfer de pacienţi peste 80, pacienţi de 90-95% nu se transferă”, a declarat secretarul de Stat in MAI, Raed Arafat.

„Nu există în protocoale afară transfer de pacienţi peste 80, pacienţi de 90-95% nu se transferă.
Noi suntem în permanentă şedinţă în minister, se lucrează, suntem în discuţii cu ţările unde trimitem, cu Ministerul Sănătăţii, cu absolut tot. Ministerul Sănătăţii a fost cu noi prin secretarul de stat dna. Pistol şi prin secretarul de stat dl. dr. Rogobete. Şi dl. dr. Diaconu a fost cu noi aici în cursul nopţii, aşa că celula continuă să funcţioneze şi se va opri la momentul în care ştim că nu mai avem ceva de făcut la nivelul nostru”, a mai spus Arafat.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.