Începe Gala Tânărului Actor HOP!

Ediția cu numărul 26 a Galei Tânărului Actor HOP se va desfășura în perioada 30 august – 2 septembrie 2023. Festivalul, organizat de UNITER, are loc pentru al treilea an consecutiv, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, și poate fi urmărit online, în transmisiune directă, pe  site-ul https://galahop.uniter.ro/, pe  contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), sau pe contul de YouTube al UNITER.

Direcția artistică aparține, anul acesta, regizorilor Alexandru Dabija și Leta Popescu, iar tema propuse este PREZENȚA ACTORULUI.

Juriul care va decide câștigătorii HOP 2023, este format din: Anca Hanu (actriță), Marcel Iureș (actor), Anna-Maria Popa (actriță, manager), Bobi Pricop (regizor) și Cătălin Ștefănescu (dramaturg, regizor, realizator TV).

Cei 25 de actori vor demonstra că prezența scenică și calitățile actoricești, potențate de tehnologie, sunt atuurile certe pentru obținerea trofeelor HOP.

Ei au putut fi cunoscuți deja, online, prin campania derulată în această lună, Gala Tânărului Actor. Votează Actorul HOP!,  în care cei 13 artişti selectați în secţiunea Individual şi cei din cele 5 grupuri se prezintă prin scurte materiale video realizate de ei înșiși.

După încheierea celor trei seri de concurs, publicul poate să-și voteze favoriții pe www.galahop.uniter.ro, pe 2 septembrie, de la ora 00:00 până la 17:00, rezultatul votului va fi anunțat în cadrul Festivității de decernare a premiilor, ce va avea loc sâmbătă, de la ora 19:30.

Miercuri, 30 august, între orele 18.00 – 21.30, se va desfășura  Proba impusă, pentru toți concurenții din secțiunile Individual și Grup, cu un moment realizat pe baza fabulei „Măgarul și catârul” de Esop.

Joi, 31 august, de la ora 18:00, vor urca pe scenă: Oana Jipa, Radu Fărcane, Sara Pongrac, George Cocoș, Paul Bondane, Andrei Cristea, Cristina Casian, Maria Grosu, pentru a-și susține Proba la alegere, în secțiunea Individual.

De la 20.00 începe Proba la alegere, secțiunea Grup, la care participă:  „ANGAJAȚI-MĂ!”, creație colectivă cu inserții din „Pescărușul” de A.P. Cehov, cu Ama Beschieru și Robert Ioan; „TIC TAC TOK”, creație colectivă, cu Andrei Marius Barbu și Francesca Fülöp, și „CELĂLALT”, creație colectivă, cu Sașa Pânzaru și Denissa Rogoz.

Vineri, 1 septembrie, de la ora 17:00  la 18:00, vor prezenta  Proba la alegere, în secțiunea Individual: Răzvan Omotă, Sașa Pânzaru, Gabriela Porumbacu. Răzvan Mîndruță, Alexandru Romescu. Apoi vor intra în concurs participanții la secțiunea Grup, tot cu Proba la alegere: „UNTITLED”, creație colectivă, cu Eduard Crucianu, Radu Fărcane, Tudor Manea, Andrei Mărgineanu, Andrei Pleșa, Sara Pongrac și Denisa Vraja și  „A FOST ODATĂ…”, adaptare de Luana Hagiu, după „Povești corecte politic de adormit copiii” de James Finn Garner, cu Alexandru Condurat și Ingrid Neacșu.

În cadrul festivității din 2 septembrie, se vor acorda următoarele trofee:  Premiul „Ştefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP; Premiul pentru cea mai bună actriţă; Premiul pentru cel mai bun actor; Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă; Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului, dar și Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” şi Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală, oferit de actriţa Dorina Lazăr.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.