Raport Crevedia, Arafat: 120.000 de articole şi echipamente de protecţie au fost achiziţionate în ultimii şase ani

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a achiziţionat în ultimii şase ani aproximativ 120.000 de articole şi echipamente de protecţie, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

„În ultimii şase ani, la nivelul IGSU au fost achiziţionate un total de aproximativ 120.000 de articole şi echipamente de protecţie. Toate aceste echipamente pentru categorie 3 de risc fiind certificate şi acreditate pentru conformitate de către organisme la nivelul UE pe domeniul echipamentelor individuale de protecţie”, a spus Arafat în conferinţa de presă, în care a prezentat un raport preliminar cu privire la intervenţia la exploziile de la Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Potrivit acestuia, o cască a unui pompier, chiar dacă se deteriorează în exterior, îl va proteja.

„Important este ca pompierul care poartă cască să nu fi păţit nimic şi să fie protejat maxim. Nu avem niciun pompier la acest moment de care să ştiu care să fi avut arsuri la nivelul scalpului şi capului. La faţă da, dar nu la nivelul scalpului şi capului, unde erau căştile şi erau protejaţi. Au fost colegi care au avut arsuri la mâini, dar aceştia, din păcate, nu au purtat mănuşi.  În total avem 18 căşti deteriorate… Căştile toate respectă standardele europene”, a spus Arafat.

El a dat asigurări că pompierii sunt dotaţi iar MAI are grijă de aceştia.

„Avem în total: 31.978 de costume de protecţie pompieri, căşti de protecţie – 24.219, mănuşi de protecţie – 31.982, cizme scurte din piele cu braţ de protecţie – 22.841, centură de siguranţă pentru pompieri – 7.517, echipament de protecţie anti-calorică – 494. Sper că am clarificat celor care spun că nu avem grijă de pompierii noştri. Avem grijă de pompierii noştri. Dotăm pompierii noştri nu numai ca tehnică de intervenţie, dar şi cu echipamente de protecţie şi cu tot ce este nevoie”, a mai declarat Arafat.

El a mai spus că nu trebuie să apară critici până nu se analizează toate aspectele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.