Evenimente de neratat, în acest weekend, în București

Sursa foto: ARCUB

WishFest 2023, a treia ediție a Festivalului lampioanelor pe apă, ne așteaptă în weekendul 9-10 septembrie între orele 10:00 și 23:00, pe Lacul Floreasca din București.

Ediția din acest an a WishFest va aduce în prim-plan lansări pe lac de lampioane realizate manual şi personalizate, sute de preparate culinare, numeroase ateliere de creaţie şi activităţi educative pentru copii, tineri şi adulţi, muzică live şi dansuri pe ponton. Intrarea la festival este liberă.

Vezi AICI programul și activitățile de la WishFest 

Bucharest Street Food Festival – Autumn Edition

50 de food track-uri vor fi prezente pe 9 și 10 septembrie, la Bucharest Street Food Festival pe Bd. Kiseleff.

În cele două zile de festival, participanții vor avea parte și de concerte în aer liber.
Pe scena de la Bucharest Street Food Festiva vor fi prezenți ROA, Șuie Paparude, Dj CS84, Pixar Stelar și Dj Jiji.

Bucharest Jazz Festival aduce trei zile de concerte live la Combinatul Fondului Plastic (8-10 septembrie).
Artişti, orchestre, trupe şi muzicieni din America, Germania, Finlanda, Austria, România şi Franţa vor canta timp 3 zile in Capitala.

Publicul va participa la un mix efervescent de concerte şi jam sessions cu trupe autohtone, internaționale și din diaspora, orchestre, soliști instrumentiști și voci ale jazzului din Europa, Israel și America de Nord.

Asociaţia Kogaion 115 organizează Târg de Sfânta Maria în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, în perioada 8 – 10 septembrie (între orele 10.00 și 19.00.)

La această ediţie meşteşugarii participanți aduc obiecte felurite, lucrate cu multă pricepere și cu mult suflet. Icoane, ceramică pictată cu motive tradiționale, ii din zona Olteniei și a Bucovinei, obiecte pentru gospodărie din lemn crestat, chimire și zgărdane, pristolnice, vestimentație din lână împâslită și din piele naturală, carpete și ștergare pot fi cadouri deosebite pentru cei dragi, care poartă numele Sfintei Maria.

Pe tot parcursul târgului va funcționa Atelierul de desen și pictură bizantină.

Festival de film spaniol și expoziţie outdoor dedicată lui Pablo Picasso, la Casa Filipescu-Cesianu

Ambasada Spaniei la Bucureşti și Muzeul Municipiului București invită publicul la cea de-a III-a ediție a Festivalului de film spaniol, un ciclu format din trei filme spaniole, reprezentative pentru cinematografia țării.

Cele trei filme dispun de subtitrare în limba română şi vor putea fi urmărite în perioada 8 – 10 septembrie, începând cu ora 19:45, în grădina sau în mansarda Casei Filipescu-Cesian.

Ma multe detalii gasiti AICI

Între 8 – 10 septembrie, Celula de Artă aduce arta în mijlocul Balkanik Festival, printr-o galerie pop-up în cadrul căreia expun artiștii Alex Manea, Beaver, Bogdan Negulescu, Daniel Loagăr, Cristian Brânzescu, Antonia Ionescu, Dana Olteanu, Ioana Badea și Alexandra Baciu.

Bucureştenii se mai pot bucura un weekend de experienţa „Cinema în aer liber” din Parcul Titan. Evenimentul e pe sfârşite, dar proiecţiile alese sunt captivante.

Program:

  • Vineri, de la ora 20.00: Jucăria nouă;
  • Sâmbătă, de la ora 20.00: Kompromat;
  • Duminică, de la ora 20.00: Conspiraţie la Cairo.

Străzi deschise București revine pe Calea Victoriei în weekendul 9-10 septembrie cu plimbări pietonale animate de statui vivante, ateliere interactive şi spectacole de teatru pentru copii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.